Dot.: A co jeśli wmawiają nam,że miesiączka to norma?
a) kobiety w afryce nie mają często okresu bo głodują, ale to że nie mają często nie znaczy że nie mają wcale. Dodatkowo nie używają żadnych zabezpieczeń, więc nie tak trudno trafić na te dni płodne nawet jak są rzadziej niż u zdrowej kobiety
b)kobiety na dietach tracą okres, bo organizm zabezpiecza się żeby być w stanie wykonywać podstawowe funkcje, to stan nienormalny, ale organizm woli w danym momencie nie mieć potomstwa a przeżyć.
Tak samo jak zasłabnięcia i wypadanie włosów na dietach to całkowita norma. Po co ktoś nam wmówił że mają nam rosnąć włosy....
c)poza tym zwierzęta również mają cieczkę, chociaż u nich mechanizm działa trochę inaczej.
No i co by znaczyło że nie jest to normalne, skoro ma to zdecydowana większość populacji kobiet na świecie to właśnie oznaka normalności.
Uwierz mi że gdyby 99% społeczeństwa miało czułki i jedno oko to właśnie byłaby wtedy normalność.
A co do miesiączki to mi nie przeszkadza w najmniejszym stopniu, może dlatego że mam bardzo krótką z 4 dni i słabą...
jeśli masz mocną/bolesną/długą to idzie się z tym do lekarza
Edytowane przez kevschaa
Czas edycji: 2014-05-30 o 08:08
|