Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - "Kompulsywne życie - codzienność zaburzeń odżywiania"
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-05-30, 13:49   #247
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne
Dot.: JEDZENIE KOMPULSYWNE- dla osób z kompulsem! cz. II ;-)

Cytat:
Napisane przez neska002 Pokaż wiadomość
Dobrze, że nie poszłaś na całość. Ale skoro twierdzisz, że to tylko dlatego że nie byłaś sama w domu to masakra. Cholera co się dzieje znowu z nami.
A jak waga? Może to Cię demotywuje i podświadomość mówi Ci "i tak przytyłaś, jesteś gruba to i tak na jedno wyjdzie jeśli się nażresz" ? Jak myślisz? Jakimś rozwiązaniem jest zajmować się non stop czymś żeby nie mieć czasu myśleć o jedzeni i ulegać pokusom ale z drugiej strony to jest taka ucieczka, a nie zwalczanie przyczyny zaburzeń. Nie wiem co Ci doradzić, chyba po prostu musisz to przetrwać, początki po okresie kompulsywnym zawsze są ciężkie i zawsze ciągnie do jedzenia, szczególnie do słodyczy. Jejć, trzymam mocno kciuki żeby złe myśli Ci przeszły i żebyś mogła funkcjonować normalnie nie zadręczając się myślami o ciasteczku czy batoniku.

A może zaczęłaś zbyt drastycznie i obniżyłaś kaloryczność masakrycznie? Odmawiasz sobie wszystkiego i dlatego napędza Ci się kolejny kompuls? Warto to przeanalizować pod tym kontem.

U mnie wczoraj też było kryzysowo ale nie poddałam się, żeby zaspokoić ochotę na słodkie na kolację zjadłam sobie płatki owsiane z twarogiem, jabłkiem, ksylitolem, kakaem, jogurtem naturalnym. Pomogło i przeszło.
U mnie też po ćwiczeniach nie ma śladu , na kompulsy nie cierpię bo nie mieszkam jak na razie u siebie w domu to wiecie ;-)
W związku troszkę marnie... Prawdopodobnie na 50% dziecko może być w drodze i to mój główny problem... Chyba miałam zbyt duże wyobrażenia a inna jest rzeczywistość i trochę nie fajnie brać psychotropy, nie być pewną partnera i obawiać się ciąży ://

DudiBoy
Pytanie tylko czy kolega serio ma problem czy lubi mieć 1000 wirtualnych koleżanek bo widziałam Cię wcześniej na wytrysku na twarz, połykaniu, seksie analnym ;D razem z bossman69 macie wiele wspólnego, z wieloma dziewczynami także wiesz to jest bardzo poważny temat a nie jak tam u was, kółko wzajemnej adoracji.

Edytowane przez MascarpOOne
Czas edycji: 2014-05-30 o 13:53
MascarpOOne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując