Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-02, 10:12   #3162
Deborah100
Zakorzenienie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8

Cytat:
Napisane przez Kolorowa89 Pokaż wiadomość
profilowanie to ustalenie profilu wsparcia: I profil to osoby aktywne, nie potrzebujące wsparcia, potrzebują ofert pracy, II to osoby wymagające wsparcia mogące pójść np. na staż, kurs, w III grupie znajdą się osoby zagrożone wykluczeniem społecznym i takie, które nie chcą podjąć zatrudnienia, w praktyce wygląda to trochę inaczej . profilowanie to beznadziejny pomysł, ale co zrobić, wprowadzili zmiany i trzeba się do nich dostosować. Nie możesz pójść na staż jeżeli nie miałaś profilowania, więc Panie powinny wiedzieć co robić. Zapytaj czy Ty w ogóle masz szanse na staż . jeżeli tak to sama spróbuj poszukać pracodawcy, który złoży wniosek imienny.
Ok to kto może wpasować się w ten II profil ? Jakie zadają mniej więcej pytania lub co trzeba wypełnić To by było dla mnie odpowiednie, bo jeśli wpasuję się do pierwszego profilu to nie ma szans. Mam się nie przyznawać, że pracowałam podczas studiów ? Czy np. wpisać mniej umiejętności ? Na jakiej podstawie ustalają przydział ?
Wybacz, ze tak dużo zadaję pytań ale zależy mi choćby na jakimś stażu.

A dlaczego mogę w ogóle nie mieć szansy na staż?
Szukam sama na własną rękę ale albo mam zbyt wysokie doświadczenie albo chwilowo nie potrzebują.
Myślę, że w urzędzie lepiej nie zadawać pytań typu ' a czy mogę' 'czy mam szansę' tylko twardo mówić, że chcę staż mam wykształcenie lub doświadczenie i z czegoś muszę żyć. Rada mojego ojca i chyba z niej skorzystam.
Tak samo jak załatwiam jakieś sprawy urzędowe...jeśli jesteś miła ale nie dopytujesz to odejdziesz z kwitkiem a jak widzą, że jesteś stanowcza, upierasz się przy swoim czy zadajesz dużo pytań to zazwyczaj pomagają.

Edytowane przez Deborah100
Czas edycji: 2014-06-02 o 10:21
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora