Zadomowienie
Przekupka: 69 pkt / 100% pozyt.
|
pędzel, brązery, podkład i zapachy na wypróbowanie - zapraszam
WĄTEK NIEAKTUALNY
Nowy wątek, bo mi się bałagan zrobił
Szukam:
Cały czas Meteorów: Mythic, tej najnowszej limitowanki bądź jakichś z serii zimowej (marzenie ściętej głowy zapewne )
- specyfików p. rozstępom, antycellulitowych b. chętnie Kolastyna krem-żel p. rozstępom, ampułki SPA Bielenda, ampułki Garniera
- żywej ziemi wulkanicznej
- glinki zielonej (w tubie), peelingów enzymatycznych
- Tendre Poison, Hypnotic Poison, AA Foliflora
- szachownica Clinique'a
- Avene krem pod oczy Soin Apais (tylko nowy, najlepiej zaplombowany)
- rozświetlaczy
- i wszystkim innym, co mi wpadnie w oko, jednak z góy przepraszam za wybrzydzanie
Wymienię:
- minipaletka Clinique - 3 odcienie różu, mam z wymiany, poprzednia właścielka tylko wypróbowała, ja użyłam raz - wymienię najchętniej na paletę cieni Cappuccino IsaDory- tylko o niewielkim zużyciu - nieaktualne, Helena
- Sally Hansen podkład Skin equalized Beach (najjaśniejszy), zużycie b. niewielkie (zdjęcie dodam na życzenie), niedostępny w Polsce, ma dobrą opinię na Wizażu - nieaktualne, Helena
- torba z logo Davidoff - format A4, z materiału, granatowa, na zatrzaski, nowa, nieużywana, zapakowana w folię. Dostałam, ale nie jest w moim stylu. To duże białe logo Davidoff ze zdjęcia to folia, na samej torbie jest tylko mały metalowy znaczek z napisem
- Flos Lek - żel z arniką pod oczy na sińce, obrzmienia - nieaktualne, Helena
- odżywka Fat Hair FX (instant thickening&strengthening serum, up to 65% thicker/stronger hair) - mam z wymiany, z tego co mówiła poprzednia właścicielka jest to firma amerykańska, u nas niedostępna; objętość 177 ml, ubytek niewielki, jakieś 10%
- szampon Anaphase Ducray (zostało ok. 1/3), - nieaktualne f.i.k.u.
- pomadka, Color Fever produkt dokładny do zakupów kolor 118, b. intensywny, czerwień wpadająca w malinę-róż (?) migocząca drobinkami, trudno mi ten kolor opisać, jak zaznacza producent nawilżenie i komfort noszenia do 5 godzin
UWAGA!!! to jest wersja mini - wysokość z wysuniętym sztyfetm - 7 cm, szminka zamknięta ma 5 cm wysokości
Paletę kolorów można znaleźć na: lancome.com, make up, lipstickis, podkategoria satiny, color fever, nr 118 (orange to red
- Clinique - tester brązującego pudru, nr 2 espresso, bez drobinek, mam z wymiany, ułamany róg opakowania (nie wpływa to na jakość pudru oczywiście), sam puder lekko odkruszony w jednym miejscu, zużycie bardzo niewielkie - nieaktualne f.i.k.u.
- próbki podkładów w saszetkach: Vichy Dermabled (2x1,5 ml), Aera Teint (3x1,5 ml), Flexilift teint (2x1,5 ml) oraz LRP Toleraine (2x1 ml), w sumie wszystko 12,5 ml; wszystkie ciemne (wszystkie Vichy mają nr 35, LRP 13)
mam również torebkę
wrzosowo-fioletowa - z jakby lekką domieszką różu, ale nie jest ani różowa, ani nie jest to czysty fiolet - kolor b. ładny, kupowałam dwa sezony temu, noszona przez dwa miesiące; nie jest ze skóry, dość elegancka, ale nadaje się na co dzień, nie jest duza - prostokąta, dwa wąskie paski, zapinana na zatrzask, dodatkowo zamek. Kupowałam w butiku, płaciłam nieco ponad 100 zł;
Oraz książki - link w podpisie
wymienione
- pędzel do pudru płaski Sephora, ten z białym włosiem, z najnowszej kolekcji, użyty przeze mnie kilkakrotnie, oczywiście wyprany (kosztował 119zł) - nieaktualne tomama
- AA Herba Fresca - końcówka w flakonie pozostał niecały 1 cm (ok. 0,9 mm) wody (butelka ma ok, 7,5 cm, zwęża się u góry; to wersja 75 ml) - czyli to ok. 7-8 ml- nieaktualne białe maupeczka
- Pure White Linen EL - miniatura - pozostało ok. 3/4; - nieaktualne tomama
- Bourjois - puder brązujący, podwójny - rozświetlająco-matowy, produkt już wycofany, bdb oceny na KWC http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=757 - nieaktualne sylwia.gda
- Sephora duo lumiere solaire - dwukolorowy puder brązująco-rozświetlający z najnowszej kolekcji Sephory. Kupiony w czwartek, 24 maja, kilkukrotnie wypróbowany, najpierw pędzlem do pudru, potem pędzlem do podkładu. Kupiłam jak zwykle pod wpływem chwili, jednak nie nadaje się do mojej cery i nie umiem się nim posługiwać - nieaktualne sylwia.gda
Edytowane przez bieta
Czas edycji: 2007-07-26 o 12:50
Powód: aktualizacja
|