Re: metamorfoza małej czarnej :)
mala-czarna napisał(a):
> Zimą noszę wyłącznie zestawienia czerwieni, czerni i szarości - również w makijażu dominują wtedy te kolory.
Jak to przezcytałam, to pomyślałam - nieeee musi być dużo jaśniej!
> Okres od wiosny do jesieni to u mnie okres totalnego luzu - pastelowe kolory, różowości, śliwki, fiolety, dużo naturalnych odcieni - zieleń, oliwka, brązy, beże, piaski - zarówno w ubraniu jak i w makijażu.
No to mnie trochę uspokoiło. Choć do zimy, całe szczęście daleko, to już teraz ci mówię, że powinnaś pomyśleć o jakimś jasnym sweterku. W tym roku bardzo modne były w stylu alpejskim. Myślę, że w takim, zwłaszcza z golfem, byłoby ci fajne. Co będzie modne w tym roku, jeszcze nie wiem. Ale wełniany sweterek zawsze będzie pasował.
Skoro wiosną i latem ubierasz się na jasno, to dobrze. Nic to nie zmieniam. Sama mówisz o tych 15 kg, więc nie boję się tego poruszać [img]icons/icon7.gif[/img] Otóż w związku z nimi pomyśl o tunikach, typ daleko-wschodni. Wiesz: taki komplecik typu lużne spodnie i dopasowana do nich tunika. Na gorące ni proponuję, żeby była bez rękawków. Wtedy stworzy się pionowa linia i wysmukli cie to.
> Myślałam również o zasłonięciu czoła - jest wysokie i ogólnie kiepsko wyglądam z "łysym" czołem, choć może niekoniecznie klasyczna grzywka tylko jeszcze trochę gęstsza skośna?
Zdecydowanie grzywka. Jak dla mnie to taka gęsta i nachodząca na brwi. Włosków nie świnaj. Takie do ramion, proste lub wymodelowane, usmuklają buźkę. Kolor jak dla mnie dowolny. Myślę, że ładnie ci w ciemnych i w jasnych. Jak masz ochotę być blondynką, nie widzę przeciwskazań. Oczywiście w ciepłej tonacji blondu. Jeśli natomiast boisz się tak dużej zmiany, to pozostań przy naturalnym kolorze. Mam na myśli ten co teraz, bo nie napisałaś, czy to twój naturalny.
A zapomniałabym. Nie piszesz ile masz wzrosku. Nick mała-czarna sugeryje niski wzrost. Jeśli tak, to nigdy! nie wkładaj rybaczek. Nawet do obcasów. A te z kolei powinnaś polubić, jeśli tak nie jest.
Na koniec kilka słów o makijażu. Na kilku zdjęciach widzę rozszerzone pory. Może lepiej dobieraj podkład. Puder i podkład powinny być w ciepłym odcieniu. Za mocno depilujesz brwi. Troszkę je uzupełnij. I jeszcze jedno: pomyśl o różu i podkreśleniu kości policzkowych. Tylko przy malowaniu pędelek powinień iść po linii od skroni do ust. Chodzi mi, że ukośnie a nie poziomo.
Pozdrawiam serdecznie życząc skucesów w metamorfozie!
>
> A jak Wy to widzicie z boku?
> Co mi doradzicie - poza zrzuceniem 15kg? [img]icons/icon12.gif[/img]
|