Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Być sobą czy stosować gierki?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-06-29, 19:21   #1
sammira
Zadomowienie

GG do sammira

Być sobą czy stosować gierki?

Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie drogie Wizażanki. Liczę na Was

Od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy będąc w związku trzeba być w 100% sobą, czy trzeba stosować różne gierki i triki. Nie chodzi o to, że ja nie chcę być sobą, wręcz przeciwnie. Zawsze wierzyłam, że związek to taka relacja, w której obydwu osobom jest ze sobą dobrze i akceptują się wzajemnie. To takie naiwne wierzenie w to, że ktoś kocha mnie taką, jaka naprawdę jestem- nawet, gdy marudzę i mam zły dzień. Niestety, życie jest trochę inne, ale nie chodzi tutaj o mój przypadek. Otóż zauważyłam, że ludzie stosują wiele różnych trików, np. specjalnie wyłączają telefon, żeby druga osoba potęskniła albo odmawiają spotkania, nie mówią do końca wszystkiego, co czują, bojąc się, że za bardzo się otworzą i ujawnią swoje uczucia itp. Sama nie wiem, co o tym myśleć, trochę mnie to przeraża, bo ja nie chcę być kim innym, niż jestem. Z drugiej strony, może bez tego się nie da? Może te girki właśnie utrzymują związek "przy życiu"? Powiedzcie, co o tym myślicie, jeśli zrozumiałyście te moje zawiłe myśli

sammira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując