2014-06-09, 12:02
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pin Up
Cytat:
Napisane przez queenie777
Bardzo fajny makijaż. Lubię styl pin up. Lubię też na co dzień malować usta na czerwono- zdecydowanie to wyróżnia bo dziewczyny rzadko malują usta na intensywne kolorki.
Przy okazji chciałam o coś spytać. Nigdy nie miałam problemu z dziennym czy wieczorowym makijażem itp. Może nie mam jakiegoś ogromnego talentu, ale umiem się pomalować. Jednak kiedy chcę nagrać filmik na YT (chciałabym czasem na blogu coś opowiedzieć a nie tylko napisać) to:
a) albo wyglądam jak nieumalowana
b) jeśli zrobię makijaż bardziej widoczny to na żywo wygląda normalnie, ale na filmie wyglądam jak tapeciara- choć teoretycznie efekt powinien być odwrotny....
I tak się zastanawiam jak to się robi - makijaż do filmu? Patrzę np na filmy maxineczki i nie mogę wyjść z podziwu, że nakłada ona całkiem sporą warstwę a w ogóle tego nie widać (a zamieszczała też nagranie w którym jest bez makijażu więc widać ogromną różnicę).
Zatem jak...?
|
Hmm trudne pytanie.
Faktycznie jest to zastanawiające dlaczego na żywo makijaż wygląda ok, na nagraniu jest przeładowany i tak jak piszesz "tapeciarski". Z reguły jest na odwrót. To kamera lub aparat "zjada" nasz makijaż i z tego właśnie powodu gdy chcemy nakręcić jakiś filmik malujemy się po prostu mocniej.
Piszesz że wyglądasz jak nie umalowana na swoich filmikach. Ja skupiłabym się bardziej na pomalowaniu oczu. To zwykle one są na pierwszym planie i zwracają największą uwagę. Drugą kwestią jest konturowanie twarzy.
Piszesz również o maxineczce. Faktycznie ona zawsze wygląda bosko i nieskazitelnie. Z tego co wiem z jej filmików jej ulubionym podkładem jest Rimmel Wake Me Up. Może idąc za jej przykładem również skorzystaj z tego podkładu. Jest to podkład nawilżający, który nie obciąża skóry, nadaje jej świetlisty wygląd - zapewne tutaj tkwi jej sekret. Poza tym maxi ma zawsze idealnie dobrany podkład. Dlatego też nie ma efektu maski ponieważ nie odznacza się od reszty ciała. Kolejnym ważnym elementem jest światło - oświetlenie jakie wykorzystane jest do nagrywania filmiku.
Na całokształt jak widzisz składa się kilka bardzo ważnych elementów Istotna jest również metoda prób i błędów. Jak we wszystkim Próbujmy, próbujmy a w końcu osiągniemy doskonałość 
Mam nadzieję, że pomogłam chociaż w najmniejszym stopniu
|
|
|