Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pigulki - zagrozenia - Jak To Naprawde Jest
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-07-01, 11:01   #1
fredzia
Przyczajenie

Exclamation

Pigulki - zagrozenia - Jak To Naprawde Jest

Witam!
Coraz bardziej martwią mnie informacje w mediach zagranicznych/internecie o zgonach spowodowanych pigułkami. Probowalam o tym porozmawiac z moim ginekologiem, ale zostalam zbyta. JAK TO JEST?

A) Z GENERACJAMI PIGUŁEK - coraz czesciej czytam ze najlepsza generacja to 2 (najlepsza+najmniej szkodliwa) - czy to prawda? Ja niestety nie moge 2, bo po regividnie dostalam migreny i dusznosci - pisza, ze bardzo niebezpieczna jest trzecia (ja biore od kilku lat minulet - wczesniej logest i cilest) - teraz pani doktor zaproponowala yasminelle - 4 generacja - o tej tz duzo zlego sie czyta i jest mnostwo przeciwskazan. JAK TO WIEC JEST Z TYMI GENERACJAMI?? jak duze jest ryzyko? I czy mozna powiedziec ze ktoras jest bzpieczniejsza dla organizmu??

b) JAK DŁUGO MOZNA BRAC PIGUŁKI - ja juz ponad 7 lat (MAM PRAWIE 30 LAT - CZY RYZYKO ZWIAZANA Z PIGULKAMI WZRASTA WRAZ Z WIEKIEM (ZAKRZEPICA I RAK)

c) WITAMINY I PIGUŁKI - podobno pigułki "zjadają" witaminy z grupy B - jakie witaminy nalezy suplementowac, a czego unikac

d) PIGUŁKA A BELLERGOT (USPOKOJENIE) I KALMS
E) PIGUŁKA I ŻEL ALOESOWY DO PICIA OAZ ŻEN-SZEN
F)PIGULKA I ZIOLA - JAKIE NIE??

g)MINESSE - czy jest juz w Polsce i czy moznaby przejsc z minuletu (0,03 estradiolu) wlasnie na nia i czy w jakis sposob jest lepsza dla organizmu

H)NIERODKI I SPIRALE - jakie jest ryzyko przy zakładaniu spiralki u młodych dziewczyn nierodzących - zawsze mowiono ze nie dla nierodek, ale jak przycisnelam paania doktor i polozna to powiedzialy, ze tak naprawde to taki zwyczaj sie utarl i nie ma wiekszych przeciwskazan

BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ NIE WIEM CZY SIE PRZERZUCAC NA YSAMINELLE CZY JESZCZE LATO PRZEJSC NA MINULECIE I POWAZNIE ZASTANOWIC SIE NAD SPIRALKA

pozdrawiam wszystkie wizazanki
gdyby nie internet i takie fora to by czlowiek byl ciemny jak tabaka w rogu
fredzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując