Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Filologia ukraińska czy czeska?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-06-11, 07:32   #7
pffe
BAN stały

Dot.: Filologia ukraińska czy czeska?

Cytat:
Napisane przez O Peggy Brown Pokaż wiadomość
Witajcie

Jestem tegoroczną maturzystką, stoję własnie przed wyborem kierunku studiów. Niestety moje dotychczasowe plany legły w gruzach, więc zaczynam rozważać już coraz dziwniejsze opcje. Chciałabym się zapytać, którą z tych filologii uważacie za bardziej "przyszłościową" (nie lubię tego słowa), bardziej sensowną?
mi się wydaje, że obie są dość sensowne, jednak jak bym miała wybierać to brałabym czeską.

Tak poza kierunkami to mogę Ci powiedzieć, że mam ciocię mieszkającą w Czechach od lat i ich język jest na prawdę łatwy do nauki sama chcę się go nauczyć ale planuję jakiś kurs bo słówek to można się uczyć ale mówić to już chciałabym się uczyć z lektorem a cioci nie widzę na co dzień a raz do roku więc to mi nie pomoże

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
ukraińska - to wiekszy kraj, z czasem wzrost znaczenia handlu ze wschodem wzrośnie.
z takim stwierdzeniem poczekałabym na rozwinięcie akcji w tym kraju bo równie dobrze może być tak, że już nie będą znaczyć nic na rynku.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując