2014-06-11, 07:32
|
|
BAN stały
|
Dot.: Filologia ukraińska czy czeska?
Cytat:
Napisane przez O Peggy Brown
Witajcie
Jestem tegoroczną maturzystką, stoję własnie przed wyborem kierunku studiów. Niestety moje dotychczasowe plany legły w gruzach, więc zaczynam rozważać już coraz dziwniejsze opcje.  Chciałabym się zapytać, którą z tych filologii uważacie za bardziej "przyszłościową" (nie lubię tego słowa), bardziej sensowną?
|
mi się wydaje, że obie są dość sensowne, jednak jak bym miała wybierać to brałabym czeską.
Tak poza kierunkami to mogę Ci powiedzieć, że mam ciocię mieszkającą w Czechach od lat i ich język jest na prawdę łatwy do nauki sama chcę się go nauczyć ale planuję jakiś kurs bo słówek to można się uczyć ale mówić to już chciałabym się uczyć z lektorem a cioci nie widzę na co dzień a raz do roku więc to mi nie pomoże 
---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------
Cytat:
Napisane przez dezire
ukraińska - to wiekszy kraj, z czasem wzrost znaczenia handlu ze wschodem wzrośnie.
|
z takim stwierdzeniem poczekałabym na rozwinięcie akcji w tym kraju bo równie dobrze może być tak, że już nie będą znaczyć nic na rynku.
|
|
|