2014-06-12, 22:45
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXI
Witam się z Wami już nowego sprzętu A teraz małe ostrzeżenia (zwłaszcza dla wrocławianek!) Kopiuje tekst który wrzuciłam również na inne forum :
Niestety dzisiejszego dnia do udanych nie zaliczę. Choć generalnie powinnam być zadowolona bo naciąć się nie dałam, ale domyślam się ile osób dało niestety Ale od początku.
O reklamach Taurona odnośnie domokrążców podających się za przedstawicieli tej firmy czytałam/oglądałam spoty. Nie spodziewałam się jednak,że zawitają i do mojego bloku. Trzy bardzo bezczelne osoby, na siłę próbujące wejść do mojego mieszkania ! Krzykiem wręcz żądając dokumentów,wglądu do licznika i podpisania nowej umowy. Mało tego bezczelne na tyle, że na pytanie kogo reprezentują padła odpowiedź :Tauron! I że nie ma opcji, że nie podopisze/nie wpuszczę bo to obowiązkowe. Powołujące się na list od Taurona. Niestety mieli pecha bo ja nie tylko dość wnikliwie czytam przychodzącą do mnie korespondencję,ale i na bieżąco gazety. Mało tego znam się na przepisach akurat w tym zakresie. I co najważniejsze nie jestem emerytką, bo gdyby była to pewnie zakrzyczana podpisałabym co tylko chcą. Pan oczywiście posiadał jakąś legitymacje-taką i ja sobie mogę wydrukować.-niestety brak na niej było podstawowych danych czyli imienia i nazwiska przedstawiciela. Reszta towarzystwa nie miała żadnych dokumentów od firmy którą rzekomo reprezentowali. Na moje pytanie dlaczego na legitymacji nie ma logo Taurona zaległa cisza. Odpowiedzi oczywiście nie uzyskałam,za to sterte informacji że jak nie podpiszę to będzie podwyżka o 100% moich rachunków, oczywiście firma którą Pan reprezentuje mi te rachunki podniesie (niby jak skoro nie mam z nimi umowy ?) . Wkurzyłam się maksymalnie i wygarnęłam towarzystwu co myślę o tej stercie bzdur. Nie obyło się bez interwencji policji o dziwo towarzystwo zapadło się pod ziemię jak zaczarowane. Oczywiście dzwoniłam do Taurona i oczywiście to nie byli ich pracownicy. To nie było również jedyne zgłoszenia na policję o tej grupie-jak się okazało odwiedzili cale nasze osiedle i kilka okolicznych. Wszędzie podając się za Tauron. Parę osób podpisało umowy -jak się okazuje z "centrum energetycznym". Więc ostrzegam wrocławian z tego forum -nie podpisujcie/nie wpuszczajcie ! Sąsiadka z okolicznych bloków podpisała, niestety na umowie nie ma informacji jak umowę rozwiązać (jest na to ustawowe 10 dni od podpisania) na infolinie nie sposób się dodzwonić! Mało tego w umowie-choć przedstawiciel zarzekałs ię że dotyczy to tylko prądu ma zaznaczoną dodatkową usługę w postaci ubezpieczenia AXA za jakieś 20 zł miesięcznie. Mam nadzieję,że uda się jej to umowę odkręcić-bo jak nie będzie dostawać dwa rachunki jeden z Taurona a drugi z "centrum Energetycznego".
|
|
|