2014-06-13, 11:12
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak wygląda rzeczywistość rynku pracy dla osób młodych
Ja mam podobną sytuację. Jestem tylko rok młodsza, obecnie kończę pierwszy rok studiów mgr. Do tej pory szukałam tylko pracy dorywczej, bo mam takie studia i taki plan, że nijak szło to pogodzić z uczelnią. Teraz na drugim stopniu okazało się, ze mogłabym sobie bez problemu załatwić indywidualny tok studiów, ale niestety nie dostałam żadnej pracy. Z reguły nikt mi nie odpisywał, byłam na jednej rozmowie kwalifikacyjnej, ale odpadłam w ost. etapie, raz czy dwa ktoś oddzwonił ale po obgadaniu że studiuję jeszcze, nie byli zainteresowani :c
I tak zleciało do kwietnia a teraz to już sesja sesja Liczę, że znajdę coś w wakacje/od wakacji bo postanowiłam zamieszkać teraz razem z chłopakiem, on jest starszy i już zarabia, ale ja jednak chciałabym też coś dokładać do domowego budżetu :c
CV nie mam takiego strasznego-pustego, pracowałam i w markecie, i w zakładzie fotograficznym (ale to jeszcze w liceum i na początku studiów, w każde wakacje), praktyki w agencji reklamowej itd. Pewnie jednak zostanie mi praca kasjerki -.- chociaż chętnie popracowałabym w biurze lub np drukarni czy agencji reklamowej (takie wykształcenie) Wysyłam sporo cv, po kilka w każdym tygodniu ale cisza, pewnie tonie w morzu takich samych aplikacji.
Moi znajomi też w większości nie pracują, a jak już to na stanowiskach jakie ty opisałaś.
Jestem ciekawa co inni napiszą.
Edytowane przez Littlejackie
Czas edycji: 2014-06-13 o 11:13
|
|
|