Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Moja niezwykła codzienność. Kocie biedy - one mają uczucia, duszę i serce...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-06-13, 19:15   #3
pffe
BAN stały

Dot.: Moja niezwykła codzienność. Kocie biedy - one mają uczucia, duszę i serce...

Cytat:
Napisane przez kicikicimiauhau Pokaż wiadomość
Opieką nad bezdomnymi kotami zajęłam się kilka lat temu, kiedy
zauważyłam "to tu, to tam koty". Chude, zaniedbane, z nastroszonym,
zrudziałym futerkiem i wzdętymi od głodu brzuszkami. Siedzące przy zamkniętych piwnicach, często przycupnięte czy szukające śmietnikowych resztek. Były to koty pojedyncze, wyrzucone, skrzywdzone przez ludzi
> oraz kotki z chorymi, zagłodzonymi kocimi dziećmi, na które nikt nawet nie chciał spojrzeć. Zaczęłam je dokarmiać - najpierw po trochu, a potem coraz więcej, gdyż żadna osoba w tych okolicach w Rybniku nie miała zamiast pomóc. Głód doskwierał wielu kotom, ale dzięki temu, co
dla nich starałam się robić - codziennie karmić, kotki sterylizować, w razie potrzeby leczyć - stały się szczęśliwe, potrzebne, kochane. Choć bezdomne, to moje - tyle że na wolności, są dla mnie tak samo ważne, jak domowe.
I tak zaczęła się ta historia z kotami, zaczęłam każdego dnia regularnie je dokarmiać, chore i okaleczone zabieralam do domu, bo czekala na nie jyz tylko śmierć.

Obecnie pod moją opieką jest 8 rezydentow, pies i 27 bezdomniaczków. Historie ich opiszę w nastepnym poscie. Zdjęcia wkleję póżniej.
Zapraszam do odwiedzin mojego wątku o radościach i smutkach.
hej! wspaniałe jest to co robisz!!!!! Uwielbiam takie osoby jak Ty
gdybyś potrzebowała pomocy, gdyby brakło Ci pieniążków, pisz. Jak nei będę sama miała to będę rozsyłać wiadomości. Pokazuj zdjęcia
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując