Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ratownictwo Medyczne Studia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-06-15, 22:41   #1
maciejo76
Przyczajenie

Ratownictwo Medyczne Studia

Witam jestem Maciej
Maturę zdałem w tamtym roku, jednakże nie poszedłęm na studia, gdyż wolałem iść do pracy ale teraz przyszedł czas na wybór studiów(system zaoczny). Generalnie moje plany co do przyszłości są takie iż chciałbym zostać policjantem toteż rozważam Bezpieczeństwo Wewnętrzne, ale też fascynuje się ratownictwem medycznym i chciałbym spróbować swoich sił w tym zawodzie. Najbliższe studia mogę mieć w Kaliszu na PWSZ i chyba ten kierunek sobie wybiorę.
Jestem, typowym humanistą i szczerze powiedziawszy jak zobaczyłęm plan studiów to się trochę przeraziłem. Biochemia>Biofizyka..... I nagle moje plany runęły. O ile biologii można się nauczyć to z tymi przedmiotami miałbym już problem. Dlatego kieruję się do was drodzy forumowicze a w szczególności do osób, które studiowały bądź studiują ten kierunek o przedstawienie mi ogólnego zarysu tego typu studiów. Nie ukrywam, że bardzo bym chciał się kształcić w tym kierunku, ale boję się, że sobie nie poradzę... Mam dopiero 21 lat i całe życie przede mną a studia to będzie jedna z najważniejszych decyzji w moim życiu. Wiele opinii przeczytałem na temat pracy, że można ją dostać po tym zawodzie zresztą łatwo można się domyślić. A, że w Polsce o pracę nie jest łatwo(sam się o tym przekonałem) .....
Czy poza Chemią i Biologią jest jeszcze fizyka bądź matematyka?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Maciej.
maciejo76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując