2014-06-18, 00:29
|
|
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty - część IX
Cytat:
Napisane przez daktylek1987
A wiadomo już czy operacja przyniosła poprawę? (Bo pisałaś, że nie wiadomo co z tego będzie, przez te jego wygibasy i cuda z opatrunkiem?).
Bury sobie odbija "stracony' czas. Mała mi tak szalała jak wreszcie się kubraka po sterylce pozbyła.
|
Ortopeda jest zaniepokojony, bo kolano ma się nieźle, ale łapa jako całość źle pracuje i stan drugiej się pogorszył. Możliwe, że przez jego harce i konieczność zakucia w kubrak coś poszło nie tak, bo ruchomość w kolanie jest dobra, a noga odjeżdża brzydko na bok. Póki co jest gorzej niż przed zabiegiem, ale cudów się na tym etapie nie spodziewam. Robię mu ćwiczenia prostowania i zginania oraz masaże stopy.
Do kota jako ogółu wróciło życie. Mruczy po dotknięciu, kopie dywan chorą łapą, poluje na sznurki. Widać, że czuje się lepiej, wcześniej głównie spał.
Chirurg w każdym tygodniu od 20 lat robi zabiegi na kocich kolanach, więc nie mam powodu, by twierdzić, że robi coś źle. Jakby co, w okolicy jest jeszcze jeden specjalista. Internet pełen jest różnych przypadków - i takich, co dzień po zabiegu biegały, i takich, co koty miesiącami pomieszkiwały w ograniczającej ruch klatce.
"Nasz" zwykły wet od początku mówił, że po operacji konieczne będzie usztywnienie i ograniczenie ruchu i szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie innego rozwiązania po tym, co kot wyprawiał.
Cytat:
Napisane przez Kusum
Moje nie maja wyjscia. Barf nie bedzie cieply. Co do szkodliwosci zboz to sie troche nie zgodze. Jest co raz wiecej badan nad glutenem. I trudno tu mowic o jakis wlasciwosciach prozdrowotnych. Sama mam uczulenie i unikam pszenicy.
|
Nie mam celiakii ani uczulenia na gluten, nie muszę go unikać, ale i tak nie lubię makaronów czy mącznych produktów. Nie odmawiam sobie jednak weekendowej owsianki na śniadanie Nie widzę potrzeby stosowania go u kotów, mało odżywcza breja.
|
|