2014-06-20, 21:41
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wysokoporowate, puszące się włosy = silikony ?
Cytat:
Napisane przez chimay
No właśnie niestety nawilża i to bardzo skutecznie. Kilka postów wyżej opisywałam i pokazywałam, jak to działa na moje włosy.
|
witaj w klubie osób z wysokim porem na włosach 
to włosy kapryśne i tak na prawdę niewiele da się z nimi zrobić 
nie jestem zaawansowaną włosomaniaczką, nie do końca znam się na składach itp jednak od około 2 lat próbuję znaleźć sposób na mój puch.
No i oto sposób, który czasem działa:
- przed myciem zwilżam włosy wodą, nakładam odżywkę plus kilka kropel oleju (nie kokosowy ani nie rycynowy - to wiem) najlepiej z migdałów, trzymam około 30 min pod folią i ręcznikiem, dłużej nie ma sensu, bo i tak nic to nie daje,
- myję 2 x włosy, z dodatkiem kilku kropel oleju do ostatniego mycia
- odżywka, którą trzymam na włosach około 30 min, pod folią oczywiście i ręcznikiem; ostatnio zachwyciłam się odżywką z keratyną Joanny https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...na.html&next=1
(generalnie bardzo lubię szampony i odżywki Joanny)
- spłukuję i na mokre włosy brylantyna w wosku joanny, z wyczuciem oczywiście, co by tłustych strąków nie mieć
- najlepiej, żeby włosy same wyschły, suszarka wiadomo co robi z wysokim porem no i nabrylantowane włosy też nie lubią suszarki, to też już wiem.
|