Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-06-21, 19:22   #3485
Domina
Zakorzenienie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8

Cytat:
Napisane przez squirrelqa Pokaż wiadomość
Ale z jakiej racji redakcje mają zatrudnić (i to od razu na etacie!) osobę, która prócz obowiązkowych praktyk studenckich nic nie robiła? Trochę roszczeniowa postawa...
Też jestem po dziennikarstwie i robię trzeci staż (poprzednie dwa bezpłatne, ten z małym wynagrodzeniem) jednak dzięki nim wierzę, że kieruję się w stronę wymarzonej pracy, a nie egzystowania byle jak.
Skoro myślisz o wyjeździe to może próbuj celować też w coś związanego z Twoją pasją?
Masz wspaniałe myślenie... więcej takich jak Ty i pracodawcy nie będa już nikogo zatrudniać bo po co skoro są osoby które chętnie robią coś za darmo? .... Po liceum zrobiłam PŁATNY staż w salonie urody jako recepcjonistka, zarabiałam na studia.
W okresie studiów zrobiłam 3 miesięczną praktykę, potem byłam hostessą w dużym koncernie tytoniowym (w okresie studiów) i widzisz jakoś mi płacili nie małą kasę . Potem skończyłam licencjata i od razu dostałam ETAT co prawda w sekretariacie szkoły policealnej ale umowa o pracę była. Jak można w ogóle twierdzić że ktoś zaraz po studiach chce dostać etat? Chyba każdy ma prawo do godnego życia... mnie nie stać na pracowanie za darmo i chyba nie wiele jest takich ludzi...

Cytat:
Napisane przez lazada Pokaż wiadomość
No faktycznie wymagania jak z kosmosu więc przyjmij do wiadomości, że praca na etacie na umowę o pracę to nie jest żaden luksus na który trzeba sobie zapracować tylko podstawa podstaw. Fakt, że w Polsce dzieje się teraz inaczej, ale nie traktujmy tego jako normę, tylko jako patologię. Poza tym osoby robiące w bezpłatne staże tylko psują rynek.
Brawo.
https://www.facebook.com/Wstazki/?fref=ts MOJE CUDEŃKA WSTĄŻKOWE
Domina jest offline Zgłoś do moderatora