Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dylematy, szkoła policealna / medyczna
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-06-23, 11:27   #1
moja imaginacja
Zakorzenienie

Dylematy, szkoła policealna / medyczna

Cześć cześć!
Tak się zastanawiam nad swoją przyszłością jestem taki rocznik, że nieodpowiednio wybrana szkoła, kierunek, później zmienianie decyzji co do przedmiotów na maturze itd. .. no i plany szybko się zmieniają.
Właściwie chciałam pójść na studia, ale kierunek jest dość rzadki w Polsce, ciężko byłoby się dostać, i w mojej okolicy nigdzie go nie ma, a nie chcę zbyt daleko wyjeżdzać.
Stąd moje zainteresowanie szkołami policealnymi. Znam parę osób, które w niedalekim czasie ukończyły jakieś szkoły, kursy i jakoś sobie radzą. Wiem, że jest wielu zwolenników tego, jak i papierka po studiach. Myślę, że odpowiednio dobrany kierunek, godziny praktyk, nie będzie na marne.
Ogólnie interesuje się i z chęcią zajęłabym się kosmetyką. Najczęstszy kierunek związany z tym to technik usług kosmetycznych. Gdyby była potrzeba, poszłabym na kursy, na których bym się jeszcze douczyła.
Ale jakie są późniejsze szanse na pracę?
Zainteresowały mnie też kierunki w szkole MEDYCZNEJ - jako asystentka lub higienistka stomatologiczna. Oraz protetyka słuchu.
Myślę, że są to rzeczy które mogłabym robić w przyszłości. Przejrzałam oferty różnych uczelni, ale nie ma tam nic na co mogłabym powiedzieć "chcę na to iść". I wiem, że jakbym się na to wybrała, raczej nic by z tego nie było a studia szybko zostałyby porzucone. Szkoda mi na to czasu.
Możecie coś powiedzieć o tych kierunkach, o których pisałam powyżej? Jakie są szanse na pracę itd?
Z góry dziękuję za pomoc
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując