2014-06-29, 13:47
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik-cz. 4.
Cytat:
Napisane przez --Olka--
Mhm.
Pielęgnacja wydaje się spoko, chociaż z podkładem do czynienia nie miałam, więc nie ocenię.
Co do kandydozy to już rozumiem o co chodzi. A robiłaś posiew "po"?
Ciężko powiedzieć czy skóra jest niepodatna na preparaty antytrądzikowe. Napisz konkretnie jak teraz wygląda albo daj zdjęcie poglądowe, jeśli nie swoje to z netu. Masz nadal łojotok? Pogorszenie w zależności od fazy cyklu?
A robiłaś kiedyś wymaz z pryszcza? Jeśli masz ropne zmiany, to powinna wyjść substancja czynna, która będzie skuteczna.
Aha. Pisałaś o hormonach, kiedy ostatnio robiłaś badania? Może warto powtórzyć choćby testosteron.
|
Nie robiłam jeszcze posiewu "po", bo kuracja jeszcze się nie skończyła. Dopiero 2 miesiące temu zrobiłam te badania na grzyba. Łojotok zażegnałam na dobre jak miałam kurację Androcurem. Teraz mam zapchane pory, grudki i stany zapalne czasami. Aktualnie 1 na stanie.
Robiłam wymaz, ale lekarz totalnie go zbagatelizował, powiedział, że to niczego się nie nadaje, bo tam wyszedł gronkowiec, a lekarz stwierdził, że każdy go ma i nic się z tym nie robi.
Badania powtórzyłam, ale w trakcie jednomiesięcznej przerwy od brania tabletek i nie wie, czy wynik jest miarodajny, testosteron był wtedy w normie.
Wrzucam zdjęcie
P1040034.jpg
Zdjęcie jest niewyraźne, nie widać zapchanych porów, ale są wszędzie
|