Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Niezdana matura - jak sobie poradzić?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-06-29, 14:15   #78
Mome
Raczkowanie

Dot.: Niezdana matura - jak sobie poradzić?

Cytat:
Napisane przez aguSxD Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś po 12 latach nauki matematyki podchodzi do matury, która jest na bardzo niskim poziomie (szczególnie zadania testowe) i jej nie zdaje, to matury nie powinien mieć.
Jak ktoś maturę zdawał 20 lat temu i ma wyższe wykształcenie, czyli jest, jak zakładam, myślącym człowiekiem to w miesiąc, rozwiązując arkusze z ubiegłych lat, przygotowałby się do zdania na 30%.
Ja zapewniam, że jestem myślącym człowiekiem i mam wyższe wykształcenie, a matury z fizyki nie zdałabym, nawet jeślibym się do niej przygotowywała przez 10 lat (z matmą bym akurat nie miała większych problemów, ale rozumiem, że można mieć). Tylko nie bardzo wiem, o czym to świadczy, oprócz tego, że Bozia poskąpiła mi myślenia abstrakcyjnego, tak jak niektórym dała np. słabszą pamięć czy uboższą wyobraźnię.

Jestem bardzo ciekawa, czy wobec siebie wymagacie tyle samo, co od maturzystów, i co na ten temat myślałyście przed maturą. Oczywiście pytanie jest retoryczne - w końcu żadna wizażanka nie miała problemów z nauką, a jeśli miała, to wystarczyło się przyłożyć i problem znikał
Mome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując