2014-07-01, 12:41
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
cześć mamusie 
u mnie dziś powoli pokazuje się w końcu słoneczko 
mały kopie, ale mniej intensywnie niż jakiś czas temu. Zauważyłam, że ma chyba mniej miejsca bo nie ma już takich mega kopniaków tylko raczej czuję jak przesuwa się, porusza nóżkami/rączkami itd.
Któraś z Was pytała się czy cc może być dziedziczne. W tamtym tygodniu na szkole rodzenia pani położna powiedziała, że NIE. To, że babcia, mama, siostra miały cc nie oznacza, że i my będziemy mieć. Tego się nie dziedziczy, więc kochane spokojnie.
Ja bym bardzo chciała urodzić naturalnie. Wiem, że przyjemne to nie będzie ale chciałabym by chociaż szybko poszło i bym mogła tulić moje maleństwo.
Małgosiu - czytam Twoje wpisy i strasznie mi przykro, że masz taką sytuację. Wiem, że może nam się łatwo pisze, ale pamiętaj, że zawsze mogłoby być gorzej. Teraz skup się na zdrowiu swoim i swojego maleństwa. Nie podejmuj decyzji o oddaniu dzieciątka, potem będziesz tego żałowała.
Tak jak dziewczyny piszą, nikt Cię nie może wymeldować, poza tym są domy samotnych matek i inne instytucje, które Ci pomogą. Pamiętaj, że to dzieciątko jak się urodzi będzie miało na świecie tylko Ciebie i Ty będziesz dla niego ostoją miłości, bezpieczeństwa i spokoju. Nie możesz tak skrzywdzić dzieciątka pozbawiając go matki. Proszę, nie poddawaj się a walcz dla WAS, dla siebie i dla swojego dziecka.
Trzymam za Was kciuki!
Co do tematu obiadu u mnie żeberka w sosie własnym z ziemniaczkami młodymi i koperkiem i maślanką.
A poza tym mam megaaa ochotę na arbuza -szkoda, że nie mam sklepu w pobliżu a w mieście będę dopiero jutro;/ ehh
|
|
|