Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Schudnąć 20 - 30 kg
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-07-01, 16:12   #2201
Melonade
Zadomowienie

Dot.: Schudnąć 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Pokaż wiadomość
A ja odmienne zdanie, uważam, że nie ma potrzeby rezygnować z produktów, które lubimy - można je po prostu zminimalizować. Nie udało mi się poznać kogoś komu udało się odrzucić jakieś ulubone dane itp. (pomijam nałogi) i nigdy już go nie ruszyć. A jeśli nawet rezygnujemy podczas diety z jakiegoś produktu to co gdy już dopniemy swego? Najczęściej wracamy do starych nawyków i efekt jo-jo murowany.
Jest to tylko i wyłącznie moja opinia, zasugerowana wynikami odchudzania się trzech osób z mojego otoczenia - dodam, że pod nadzorem dietetyka!
Jak dla mnie to nie ma "dopniemy swego i wracamy do nawyków". Dla mnie dieta to jest sposób odżywiania się na całe życie. I tak, jak od kilku lat rzucam cukier, tak nie zamierzam do niego nigdy wracać. Oczywiście, że w ciągu całego życia na pewno jeszcze go spożyję, ale chodzi o codzienny sposób odżywiania, wybory, których dokonujemy codziennie. Btw. mam na myśli oczywiście dosypywany biały cukier, owoców itp. nigdy nie rzucę .
Co do tych ulubionych dań itp., to wszystko zależy, jaki jest nasz cel. Jeżeli dieta jest po to, żeby schudnąć i później utrzymać wagę to nie ma sensu rezygnować z niektórych rzeczy, jeżeli jednak ktoś ma problemy ze zdrowiem, ze względu na pewne produkty, to lepiej je wyrzucić na zawsze .
Ogólnie to dla mnie nie jest taka prosta sprawa, nie ma jednej uniwersalnej reguły. Ktoś może być zdrowy, tylko chcieć schudnąć, a jego ulubionym daniem mogą być pierogi, no to niech sobie je bez problemu, ale jak ktoś ma problemy ze skórą, trawieniem, hormonami itd. itp. i uwielbia pieczywo, no to jednak lepiej by było z tego zrezygnować ...
Oczywiście to jest takie ogólnikowe uproszczenie, jak mówiłam, niestety tutaj do wszystkiego trzeba podejść bardzo indywidualnie.

Melonade jest offline Zgłoś do moderatora