Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Niezdana matura - jak sobie poradzić?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-07-02, 12:45   #216
201705121341
Konto usunięte

Dot.: Niezdana matura - jak sobie poradzić?

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
ja na szczęście byłam chyba ostatnim rocznikiem, który pisał albo podstawę albo rozszerzenie i to wg mnie jest super opcja, bo np. matura podstawowa z geografii wygląda całkiem inaczej niż rozszerzona - inaczej się do niej przygotowujesz (przynajmniej ja tak miałam). I przykładowo rozszerzoną zdałam na ponad 90%, a później jak w domu rozwiązywałam podstawową to wynik miałam szacunkowo na jakieś 70%, więc w sumie słabiej, a wydawałoby się, że skoro uczę się tego przedmiotu na poziomie rozszerzonym to podstawową maturę zaliczę na 100%
Nie nie nie, ten obowiązek dotyczy przedmiotów obowiązkowych. Czyli jak zdaję rozszerzony polski/matmę/angielski to i tak muszę napisać podstawę. Najgłupsze jest to, że angielski ZAWSZE jest tego samego dnia i chyba tylko angielski, reszta przedmiotów jest w różne dni. Czyli na 9 idzie się napisać podstawę, która kończy się chyba o 11, a o 14 jest rozszerzenie które trwa prawie do 18 bo jeszcze jest przerwa w trakcie Na maturze niby emocje trzymają umysł w skupieniu, ale pamiętam że na próbnej już prawie zasypiałam pisząc rozprawkę na rozszerzeniu.
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując