Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-07-02, 12:48   #1260
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
to ja się pochwalę że mamy klucze do nowego mieszkania, ale auto nam się zrypało i nie mamy jak jechać

to się nazywa ironia losu
a daleko jedna miejscówka od drugiej?

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
wiesz, ze juz zadajac pytanie u na forum, dlaczego nie nosisz, balam sie troche je zadac.. bo to kontrowersyjny temat, ale uznalam, ze znamy sie juz tu dlugo, i nie poczujesz sie urazona..
hehe, są osoby, które nie kryją się ze swoimi poglądami i w zasadzie mogłam się spodziewać, że je zadasz

Cytat:
A zastanawiam sie nad tym, bo mam problemy w nawiazywniu relacji/w przebywaniu z nich, z okazywaniem uczuc (co dziwne, dla dziecka przelewam cala swoja milosc z nawiazka, w stosunku do partnera/mamy/kolezanki boje sie kontaktu bezposredniego (nie potrafie tak o podejsc i sie przytulic/ przy zlozeniu zyczen uscisnac tak bezgranicznie, po klpeac po ramieniu

hmmmm.... też nie jestem "milusińska" i jestem "niedotykalska", ale okazuję uczucia cały czas

Cytat:
bardzo zaniedbana mam relacje z partnerem - i co z tego, ze buduje z dziekciem silna wiez, skoro zaburzenia w partnerstwie moga mi ta podstawa zachwiac
moja matka mnie bardzo uczulała na tą kwestię na początku macierzyństwa. ale inna kwestia, że mam chłopa-skarb- niesamowicie cierpliwego i mądrego.
bo - tak faktycznie - mnie dopiero teraz powoli mija połóg

Cytat:
na tym przykladzie widac, jak internet znieksztalca nasz obraz - piszac same ochy i achy widzimy tylko jedna strone medalu, tej drugiej strony czesto nie pokazujemy.
, trochę też kreujemy swój obraz. słowem.
dla mnie były szokiem posty Dragusi - odnośnie Juula. znamy się dwa lata a się okazało, że bardzo mało o niej wiem
potem sobie pomyślałam, że jestem strasznie naiwna. wszak każdy pisze to co chce i każdy czyta to co chce (to a propos wybiórczego czytania )... a to, że budujemy czyjś obraz - to już... nasz problem ale da się inaczej?

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Zresztą uważam, że stosowanie kar cielesnych to tylko pokazanie jak bardzo rodzic nie radzi sobie. Myślę że w stosowaniu wszystkich metod wychowawczych trzeba zacząć pracą nad sobą.
zgadzam się.
choć to też pewnie zależy od osoby. dostawałam klapsy, ale nie widzę w sobie ani skłonności do bycia katem, ani ofiarą... a z rodzicami mam znakomity kontakt

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
też jestem za przywilejami dla samotnych matek, ale nie jestem za przywilejami dla samotnych matek tylko z nazwy.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora