2014-07-03, 15:58
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: jestem w ciąży a mój partner całkowicie się zmienił...
Cytat:
Napisane przez teoretycznie
Jestem w ciąży w 4 miesiącu . Ja mam 22 lata partner 27.. Mieszkaliśmy ze sobą od 2 lat . Oboje pracowaliśmy . Ja na umowr zlecenie ,niestety nie przedłużyli mi umowy ze względu na redukcję etatów . Wynajmowaliśmy mieszkanie. Gdy zaszłam w ciąże zdecydowaliśmy się, że na czas ciąży wrócę do rodziców, on przeprowadzi się do kolegi żebyśmy mogli odłożyć na wyprawke, odkąd się przeprowadziłam zobaczyłam jaki jest naprawdę. Nie chce mu się do mnie przyjeżdżać, nic nie odkłada bo niby nie ma z czego, po urodzeniu dziecka mówi ze też powinnam zostać u rodziców bo nie damy sobie rady a między nami jest teraz ponad 200 km .,ciągle się kłócimy nie ma dnia żebym się nie denerwowała i nie płakała.. W dodatku jak mówię,że powinien coś odłożyć to on mówi,że jestem materialistką a przecież on też ma jakieś obowiązki.. Od 7 dni do mnie nie dzwoni bo kazałam mu się ogarnąć, żeby wkoncu zaczął zachowywać się jak przyszły ojciec, to znowu powiedział ze jestem chytra? Co mam robić? Boję się zostać samotną matką ale wiem,że z nim nie stworze normalnej rodziny i wiem,że nie dojrzał do roli ojca,.
|
Masz rację - on jest niedojrzały i nie stworzy normalnej rodziny z takim podejściem.
Nie daj sobie wmówić,że jesteś materialistką, wyprawka dla dziecka kosztuje dużo,ty jesteś bez pracy, na utrzymaniu rodziców, a on jeszcze mówi Ci,że jesteś chytra? 
Pamiętaj,że nawet gdy ojciec nie bierze czynnego udziału w wychowaniu dziecka,to ma obowiązek płacić alimenty.
|
|
|