Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Oszczędzacie?
Wątek: Oszczędzacie?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-07-06, 16:20   #4
naciulatko
Zakorzenienie

Dot.: Oszczędzacie?

Chętnie dołączę do grona oszczędzających

Nigdy nie miałam problemu z oszczędzaniem. Jak miałam jakiś cel i wiedziałam, że mam konkretną ilość czasu, aby zebrać pieniądze to udawało mi się. Chyba te cele mnie motywowały.
Jednak zauważyłam, że ostatnio - właściwie paradoksalnie, bo od momenty kiedy mam stałą pracę - mam coraz większy problem z oszczędzaniem. Pod koniec miesiąca nie mam na koncie ani złotówki, bo zawsze znajdzie się coś ładnego w sklepie albo wydam sporo pieniędzy na wyjścia ze znajomymi. Bardzo, bardzo chcę to zmienić, więc idealnie się stało, że założyłaś ten wątek.
Mam dwa cele, ale oba są kosztowne, więc założyłam, że najpierw zrealizuję jeden, a wtedy zacznę zbierać pieniądze na drugi. Drugi cel to również aparat na zęby. Chciałabym założyć tylko na dół, bo u góry mam prościutkie zęby, ale dentysta mi powiedział, że zwykle trzeba założyć na górę i dół, więc liczę się z podwójnym kosztem (pewnie około 5 tys?).
Pierwszy cel, który zachowam na razie dla siebie to również koszt około 4500 zł. Na odłożenie gotówki daję sobie czas do końca czerwca 2015. Mam nadzieję, że mi się to uda.
naciulatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując