Witam się po kilkudniowej nieobecności
Na wstępie gratuluje nowych tygodni i udanych wizyt
Mojra trzymam za Ciebie i Córeczkę mocne kciuki.
Nowa i
Gosia za Wasze wizyty oczywiście też
Od razu się pochwale - zaczynam 28 tydzień czyli III trymestr
Pisałam Wam kiedyś, że wybieram się na usg 3d/4d organizowane przez fundacje szczęśliwe macierzyństwo. Było w sobotę i powiem Wam, że jak będziecie miały okazje to idźcie, bo naprawde warto.
Poza samym badaniem, miałam okazje porozmawiać z:
- położną, która miała lalkę, wanienkę i pokazywała jak się z dzieckiem obchodzić,
- panią z poradni laktacyjnej,
- panią z banku komórek macierzystych,
- panią od chust i poćwiczyć wiązania
- ratownikami medycznymi, którzy pokazywali na fantomie jak ratować dziecko w nagłych sytuacjach, można było samemu poćwiczyć sztuczne oddychanie
- i paroma innymi osobami
Była też pani fotograf i robiła mini sesje brzuszkową. Dostanę ze dwa zdjęcia na maila za darmo

Już się nie mogę doczekać.
Dostaliśmy oczywiście ulotki i gazetki i dwie rzeczy, których nazwać nie umiem

na metce jest napisane, że to element dekoracyjny. Jak wyschnie po praniu to cykne fotkę i Wam pokaże. Dobrze, że dwa dostaliśmy - jedno daliśmy Łucji, drugie będzie dla młodego.
Można było jeszcze wygrać fotelik samochodowy 0-13 ale ja niestety nie wygrałam
Co do samego badania, to dowiedziałam się więcej niż na wizytach u mojej ginki

Chłopiec potwierdzony

Leży już główką w dół. Jest zdrowy i duży. Wszystkie wnętrzności pomierzone i są zdrowe

Synek waży ok 1180g, a pomiary wskazują na 29-30 tydzień

Popatrzyliśmy na buźkę, choć znowu zasłaniał się rączką. Paluszki drugiej rączki miał w buzi i ssał sobie, co było widoczne na ekranie
Mam cztery fotki, ale jak to zwykle bywa średnio wyraźne. Ale już dziecko widać nie żółwia