Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ile dzisiaj zjadłam ? :) II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-07-06, 17:45   #253
Ather
Zakorzenienie

Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
Ather strasznie mało jesz to po pierwsze
Przyznam, że to mnie trochę zaskoczyło... Ja nawet głodna nie chodzę i wydawało mi się że jest OK, ech. Chociaż z drugiej strony, jak niecałe 1500 kcal może być OK... Za wolno to wszystko chyba zwiększam.

Pingwinku, mam pytanie, które jest dla mnie bardzo ważne -> w jednym posiłku (węgle jadam tylko do 16. godziny) ile powinnam mieć max węgli żeby nie przesadzić ?

Cytat:
bardzo dziwnie komponujesz posiłki: raz tylko śladowe ilości białka raz 2x wiecej - a tego białak to i tak masz malutko
Zmniejszyłam ostatnio, bo wychodziło mi trochę za dużo. Dzisiaj miałam samego zwierzęcego 77g -> 1,7 g na kg masy ciała. + dodatkowo ze strączkowych.

Czyli jednak zwiększyć z powrotem do 2 g/kg zwierzęcego ?

Cytat:
brak NNKT ( śladowe ilości w tych orzechach i migdałach)
Zatem ile gram NNKT dziennie byś mi proponowała ? wtedy bym jakoś dobrała te orzechy...

Cytat:
przewaga tłuszczy nasyconych i omega 6 -a to nie jest dobre
Aż tak dużo nasyconych ? :/
Łącznie (te 3 rodzaje) nie przekraczam dziennie 40 g tłuszczu... A i tak najwięcej mam w podwieczorku z tych orzechów (no i tego serka, chociaz to juz N.) ... Bo wychodzi 20 g. Reszta jest rozrzucona w pozostałych posiłkach i to są te nasycone głownie. Niestety. Czyli za dużo ich mam ?

Nie używam też oliwy z oliwek, muszę w końcu zacząć.

Cytat:
mało żelaza
A czy liczy się troszeczkę jak uzupełniam je codziennie szklanką żelaza ? Bo kupuję Plusssz - żelazo z multiwitaminą i codziennie piję szklankę.

Cytat:
malo warzyw
Moja zmora :/ Pracuję nad tym cały czas...

Cytat:
bardzo duzo twarogu
To niedobrze ?

Cytat:
poza tym na Twoim miejscu jadla bym całe jajka
Ale na kolację to chyba niewskazane, prawda ? Bo żółtka przecież zawierają dużo tłuszczu. A ja na I, II śn. oraz obiad z reguły mam węgle, dlatego unikam tam tłuszczów.
Cytat:
dieta mało urozmaicona
ech...

Dziękuję Ci pięknie za uwagi, wiem teraz co jest źle przynajmniej. Nie zdawałam sobie nawet sprawy że jest aż tak tragicznie...
Ather jest offline Zgłoś do moderatora