2007-07-06, 17:45
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II
Cytat:
Napisane przez pingwin2
Ather strasznie mało jesz to po pierwsze
|
Przyznam, że to mnie trochę zaskoczyło... Ja nawet głodna nie chodzę i wydawało mi się że jest OK, ech. Chociaż z drugiej strony, jak niecałe 1500 kcal może być OK... Za wolno to wszystko chyba zwiększam.
Pingwinku, mam pytanie, które jest dla mnie bardzo ważne -> w jednym posiłku (węgle jadam tylko do 16. godziny) ile powinnam mieć max węgli żeby nie przesadzić ?
Cytat:
Napisane przez pingwin2
bardzo dziwnie komponujesz posiłki: raz tylko śladowe ilości białka raz 2x wiecej - a tego białak to i tak masz malutko
|
Zmniejszyłam ostatnio, bo wychodziło mi trochę za dużo. Dzisiaj miałam samego zwierzęcego 77g -> 1,7 g na kg masy ciała. + dodatkowo ze strączkowych.
Czyli jednak zwiększyć z powrotem do 2 g/kg zwierzęcego ?
Cytat:
Napisane przez pingwin2
brak NNKT ( śladowe ilości w tych orzechach i migdałach)
|
Zatem ile gram NNKT dziennie byś mi proponowała ? wtedy bym jakoś dobrała te orzechy...
Cytat:
Napisane przez pingwin2
przewaga tłuszczy nasyconych i omega 6 -a to nie jest dobre
|
Aż tak dużo nasyconych ? :/
Łącznie (te 3 rodzaje) nie przekraczam dziennie 40 g tłuszczu... A i tak najwięcej mam w podwieczorku z tych orzechów (no i tego serka, chociaz to juz N.) ... Bo wychodzi 20 g. Reszta jest rozrzucona w pozostałych posiłkach i to są te nasycone głownie. Niestety. Czyli za dużo ich mam ?
Nie używam też oliwy z oliwek, muszę w końcu zacząć.
Cytat:
Napisane przez pingwin2
mało żelaza
|
A czy liczy się troszeczkę jak uzupełniam je codziennie szklanką żelaza ? Bo kupuję Plusssz - żelazo z multiwitaminą i codziennie piję szklankę.
Cytat:
Napisane przez pingwin2
malo warzyw
|
Moja zmora :/ Pracuję nad tym cały czas...
Cytat:
Napisane przez pingwin2
bardzo duzo twarogu
|
To niedobrze ?
Cytat:
Napisane przez pingwin2
poza tym na Twoim miejscu jadla bym całe jajka
|
Ale na kolację to chyba niewskazane, prawda ? Bo żółtka przecież zawierają dużo tłuszczu. A ja na I, II śn. oraz obiad z reguły mam węgle, dlatego unikam tam tłuszczów.
Cytat:
Napisane przez pingwin2
dieta mało urozmaicona
|
ech...
Dziękuję Ci pięknie za uwagi, wiem teraz co jest źle przynajmniej. Nie zdawałam sobie nawet sprawy że jest aż tak tragicznie...
|
|
|