2014-07-09, 08:52
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak zadbać o takie włosy? (zdjęcie)
Cytat:
Napisane przez shinecrush
Tak więc od początku - od jakoś 3-4 lat używam prostownicy. Moje włosy po tylu latach prostowania nie są w najgorszym stanie, jednak postanowiłam sobie, że przez wakacje dam im trochę odpocząć i zacznę o nie dbać, tym bardziej, że teraz idę do technikum i będę dojeżdżać autobusem, więc wstawanie o 5 rano, żeby wyprostować moje kłaki nie byłoby najlepszym rozwiązaniem. Prostowałam dlatego, że w prostych czułam się bardziej komfortowo, ale to ciągłe prostowanie już mnie trochę znudziło i wolałabym zadbać o swoje włosy. Próbowałam już odżywek z Joanny, ale mało co skutkowały. Jednorazowo kupowałam jakieś odżywki do pryskania na włosy, ale efekt ''gładkości'' utrzymywał się tylko na chwilę. Obecnie moje włosy wyglądają tak:

Tak więc ta strona z grzywką o wiele bardziej puszy się niż ta druga, co chyba widać, jednak końcówki są jeszcze jakoś w miarę okej. Przechodząc do sedna sprawy chciałabym się doradzić jak mam pielęgnować takie włosy? Wiem, że jakbym o nie zadbała to wyglądałyby ładnie, tylko, że nie cierpię jak mi się puszą, wtedy czuje, że wyglądam jak pies skrzyżowany z owcą:_: Co polecacie kupić? Jakie kosmetyki pielęgnujące? Zamierzam niedługo iść do sklepu i zrobić *wielkie* zakupy więc nie chcę wydać pieniędzy na byle co. Z góry dziękuję za pomoc~~
|
Masz piękne włosy. Zostaw to prostowanie i postaw na stylizację loków Przynajmniej zdrowo dla włosów i bezpiecznie.
|
|
|