Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Spirala - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-07-11, 01:50   #4191
Radoja
Raczkowanie

Unhappy Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez basikagniezno Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się ostatnio nad dobrą metodą dla nas. Na razie biorę microgynon21, ale trochę się boję w związku z paleniem fajek (nie wychodzi mi rzucanie ). Nie rodziłam jeszcze. Rozmawiałam z moim gin. na ten temat i on stwierdził, że nieródkom nie zakłada wkładek... Dopiero za parę lat, jak ta spirala dla nieródek będzie przetestowana, to być może zdecyduje się zakładać... Tak więc, spirala odpada

myślałam też o zastrzyku, ale dr również jest przeciwny tej metodzie - zbyt duża ilość hormonów..

są tabletki jednoskładnikowe, ale nie dla mnie - brałam kiedyś, plamienia miałam non stop. Z resztą, u mnie ciężko z dobraniem, przez jakiś czas brałam yasmin i też miałam masakrę :/

Na razie zostaje microgynon. Może kiedyś uda się rzucić fajki . a może mój gin trochę szybciej przekona się do wkładek dla nieródek
1) możesz zmienić lekarza;
2) jest naprawdę wiele środków antykoncepcyjnych, nie tyko tabletki i spiralka: wymieniasz zastrzyk, są i plastry, implanty, krążki - Nova Ring, ... - niestety to też metody związane z hormonami.
Ale - może któraś z tych metod akurat Ci przypasuję. Lub - zmień lekarza.

(p.s.: "na razie" pisze się właśnie tak - jako dwa wyrazy)
Radoja jest offline Zgłoś do moderatora