Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy są tu jakieś japonistki? Japonistyka vs lingwistyka stosowana włoski + hiszpański
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-13, 22:11   #8
Lizzie0
Rozeznanie

Czy są tu jakieś japonistki? Japonistyka vs lingwistyka stosowana włoski + hi...

Cytat:
Napisane przez copycat_ Pokaż wiadomość
UMK. To UŚ jeszcze nie podał wyników?! Nieładnie. Na pewno się dostaniesz! Też nie mam jeszcze możliwości kontynuacji na studiach magisterskich, tak to już jest z tymi niszowymi kierunkami. Magisterkę z japonistyki mogłabym robić w Poznaniu, ewentualnie w Warszawie, ale wolałabym Poznań, bo tam jest filologia spec. japonistyka, a na UW kulturoznawstwo Japonii.
A no widzisz zaczeli publikować listy już kilka dni temu ale niestety stopniowo a nie hurtem, moich jeszcze nie ma. "Nie" dziękuję możliwe że nam za kilka lat otworzą te lingwistyki na mgr ale mnie i tak ciągnie żeby na "zwykłą" filo hiszp iść i liznąć włoskiego na uczelni (moje miasto jest ubogie w kursy :/).
Fakt, lepiej ogólną zrobić niż kulturoznastwo bo jednak często trzeba patrzeć na to co praktyczniejsze. Ja tak czy siak biorę tłumaczeniową
Jeśli zdecydujesz się na lingwistykę hiszp z włoską z chęcią powymieniałabym się z Tobą wrażeniami a na UMK jaka specjalność jest? Ogólna?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Lizzie0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując