Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy są tu jakieś japonistki? Japonistyka vs lingwistyka stosowana włoski + hiszpański
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-07-13, 22:30   #9
copycat_
Raczkowanie

Dot.: Czy są tu jakieś japonistki? Japonistyka vs lingwistyka stosowana włoski + hi..

Cytat:
Napisane przez Lizzie0 Pokaż wiadomość
A no widzisz zaczeli publikować listy już kilka dni temu ale niestety stopniowo a nie hurtem, moich jeszcze nie ma. "Nie" dziękuję możliwe że nam za kilka lat otworzą te lingwistyki na mgr ale mnie i tak ciągnie żeby na "zwykłą" filo hiszp iść i liznąć włoskiego na uczelni (moje miasto jest ubogie w kursy :/).
Fakt, lepiej ogólną zrobić niż kulturoznastwo bo jednak często trzeba patrzeć na to co praktyczniejsze. Ja tak czy siak biorę tłumaczeniową
Jeśli zdecydujesz się na lingwistykę hiszp z włoską z chęcią powymieniałabym się z Tobą wrażeniami a na UMK jaka specjalność jest? Ogólna?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mój znajomy też startował na tę lingwistykę w tym roku, jeżeli któreś z nas się zdecyduje, chętnie opowiem. Na japonistyce? Na szczęście jest "normalnie" - filologia, spec. japonistyka. Plan studiów wygląda w porządku, w większości zajęcia z języka, w tym z Japończykami. Właśnie wyczytałam, że UMK "w niedalekiej przyszłości" planuje otworzyć drugi stopień japonistyki.
Jeśli chodzi o kursy, powoli zbieram na norweski, ewentualnie kontynuację chińskiego, jeżeli będzie taka możliwość.
copycat_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując