Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystko, co chciałybyśmy wiedzieć... cz. 2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-07-14, 10:30   #2109
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chciałybyśmy wiedzieć... cz. 2

Cytat:
Napisane przez anettka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,

zbieram sie do zrobienia zakupów w tym tygodniu w aptece gemini i mam pytań parę bo już będę pakować walizkę do szpitala

- na niektórych listach w internecie jest podane, aby brać pieluchy tetrowe ze soba dla dziecka. Jest to potrzebne? Jeśli tak to ile sztuk?
  • brać, choćby z tego względu, że teraz ciepło i dziecko zamiast w koce owijać, to mona w tetrówkę. Mój syn w takiej właśnie postaci z porodówki wyjechał
- tantum rosa, czy uzywalyscie tego w szpitalu? Jesli tak to jak?
  • używałam. Tak, jak piszą na opakowaniu, przy czym jako "dystrybutora" używałam buteki z dzióbkiem po małym (ok. 300 ml) napoju.
- czy powinnam kupić jakieś podkłady pod siebie, zeby w szpitalu im łóżka nie zbrudzić?
  • koniecznie!
- chcę karmić piersią, ale gdyby coś się działo to czy powinnam mieć w domu opakowanie mleka modyfikowanego? Jesli tak to jakie?
  • jeśli chcesz karmić piersią, to nie brać
- w czym rodziłyscie? I czy wyrzucalyście potem tą koszulę/tshirt do kosza? Myślicie że mogłabym w sh kupić długą koszulę męską i w niej rodzić?
  • dokładnie tak zrobiłam Kupiłam dużo za duży t-shirt męskim w auchan za 10 zł po porodzie wyrzuciłam do kosza.
- majtki jednorazowe czy wielorazowe, które lepsze? Ile kupic?
  • jednorarowe siateczkowe dla mnie były the best. Dłuuugo ich używałam. Ze dwa tygodnie.
- czy sól fizjologiczna jest tylko do oczek? Czy mogę ją tez do noska stosować? Czy do noska woda morska?
  • do zdrowego noska to ja bym w ogóle nic nie stosowała. Po co? Noski fizjologicznie oczyszczają się same i nie ma co tego procesu zakłócać. Dopiero w czasie jakichś komplikacji jest sens coś tam psikać.
- czy zakupić tą poduszkę rogala i wziąć ja do szpitala? Czy korzystalyście potem w domu z takiej poduszki? Jesli tak to z jakiej firmy polecacie, albo na co zwrócić uwagę?
  • rogala nie miałam, miałam fasolkę do karmienia. Nie lubiłam na niej karmić. Ale w tej opinii jestem raczej odosobniona, bo większość mam bardzo je poleca.