Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - suche skórki
Wątek: suche skórki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-07-14, 21:58   #1
zanniia
Raczkowanie

Unhappy

suche skórki

Dłużej już nie mogę wytrzymać dlatego zakładam ten temat... Mam skórę trądzikową, którą leczę od czasów podstawówki (teraz mam 19 lat). Obecnie cała masa blizn, przebarwień które od 2 tygodni próbuję załagodzić balsamem Szostakowskiego i będę używać do skutku. Do dermatologa od pół roku nie chodzę, ponieważ to nie ma żadnego sensu. Chodziłam do trzech i dochodzę do wniosku, że nic nie jest w stanie mi pomóc, dlatego właśnie próbuję coś zrobić na własną rękę. Sam trądzik nie jest obecnie jakiś silny, ale pozostałości po nim przyprawiają mnie o myśli samobójcze. Ale to nie o tym chciałam pisać. Największą moją zmorą są suche skórki... Zużyłam już prawie całe opakowanie peelingu enzymatycznego z flos-leku i sprawdza się świetnie, jutro zamawiam drugie opakowanie. Tylko co z tego skoro przy nakładaniu kosmetyku problem wraca i nie można go używać codziennie. Mam świetny korektor z catrice i na prawdę nie chcę się z nim rozstawać bo kryje genialnie i kolor jest tak dopasowany że nie muszę do tego używać ani podkładów ani pudrów. Nakładam go na pędzelek niewiele, powoli i delikatnie go nakładam, ale skórki na wszelkich niedoskonałościach momentalnie się pojawiają. Z bezsilności to już czasami płaczę przy malowaniu i coraz rzadziej wychodzę z domu byle tylko nie musieć się malować i pokazywać ludziom... Czy ktoś wie co zrobić z tymi skórkami? A jeśli to wina kosmetyku, to czy istnieje na tym świecie jakiś jasny podkład z mocnym kryciem, który nie kosztuje fortunę? Nie mogę sobie pozwolić na próbowanie i kupowanie ciągle nowych... Obecnie szukam pracy, dlatego też zdecydowałam się napisać. Będę musiała codziennie wychodzić, a nie można codziennie używać peelingu, no i nawet jakby, z nim też nie wyglądam za dobrze
zanniia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując