Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-07-15, 10:43   #511
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
Witajcie

szczeperka - ładna z Ciebie dziewczyna
akrolowa - nie wahaj się, smigaj na L4, ja planowałam iść od 1 sierpnia ale idę od jutra, mam dość po tym jak usłyszałam, że zanim pójdę chorować to dobrze by było abym ogarnęła jakieś czyjeś - nie moje oczywiście zaległości - tj. dwie półki papierów w szafie, poodpisywała itp. no comments.....

dusiolka - może ogólnie masz taką "urodę" tarczycową, a wzrosło niewiele i chyba dalej w normie, bo norma chyba 4,9?

ja znów mam odwrotny problem i chyba przez to osiwieję mam wrażenie że padłam ofiarą nieuczciwego endokrynologa - przed zajściem miałam TSH 2,14, ale że się naczytałam że powinno być około 1 u kobiety w wieku reprodukcyjnym to poszłam do endo. Dał mi Eutyrox 25. Ledwo wzięłam 2 tabletki i zaszłam w ciążę od razu w pierwszym cyklu. Ponowiłam badania TSH 2,5 reszta w normie, żadnych przeciciał. Zwiększył mi dawkę do 50. Brałam miesiąc i obecny wynik 0,028 jestem załamana. Niby brak nadal przeciwciał, t3, t4, ft3, ft4 w normie ale bardzo się boję, że niepotrzebnie w ogóle ingerowałam tym Eytyroxem. Idę dziś do innego endo. mam wrażenie że tamten naciągał mnie na wizyty. Boję się. Bo nadczynność trudniej leczyć w ciąży bo w przeciwieństwie do Eythyroxu który jest dla dziecka bezpieczny leki na nadczynnośc już nie są. Ehhh, trzymajcie za mnie kciuki
Hej
Podczytuje czasami.
Chciałam Ci tylko napisać ze mi moj endo też zwiększył dawkę, bo na początku dziecko czerpie hormony od nas i naprawdę ciężko jest przewidzieć jak to tsh będzie skakać.
I mam kontrolować co 5 tygodni.

Oczywiście jeśli masz jakiekolwiek obawy to idź do innego endo.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora