Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014 cz. V!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-07-16, 20:24   #1337
zVenus
Zakorzenienie

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Hej, jestem już po ktg, wszystko ok, chociaż najadłam się trochę strachu, bo synek się nie ruszał za bardzo, nawet położna zauważyła i coś wspomniała o ip, ale po całościowej ocenie badania przez lekarkę okazało się, że normę wyrobił i jest ok. Potem miałam jeszcze pobranie krwi do tych badań kardiologicznych i echo serca, na wyniki krwi czekam, ale serce podobno mam super jestem po 1/3 maratonu lekarsko- gimnastycznego dziś. Teraz odpoczywam, a potem okulista (noszę okulary i chcę mieć potwierdzenie, że mogę sn rodzić) i gimnastyka na sr. Co za dzień!

Zaczarowana, kciuki z całych sił! Chociaż nie wiem, czy trzymać je za szybki poród, czy jednak za powstrzymanie akcji do czasu wyniku gbsa. No nic, trzymam za obie opcje!

Coś mnie boli w plecach po lewej stronie, jakby nerka... albo może to z kręgosłupa promieniuje. Sama nie wiem, ale wkurzający ból.
też miałam dziś wizytę u okulisty

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Jenyyy jak mnie bola zebra. Od wieczora maluch sie na nie pcha az brzuch mi twardnieje i oddechu nie moge zlapac. Pol nocy przez to nie spalam i z samego rana pobudka. To bardzo meczace, na obolalym zebrze lezec sie nie da ale usiasc tez nie

dzien jeszcze dlugi macie jeszcze szanse Odpocznij

Obstawiamy ?

Maly lobuziak Czekamy na nowa fotke
a jak Twoja szyja? trzyma jeszcze?
oj w żebra to nieprzyjemne...

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
A mi się snilo, ze zVenus rodziła
HA HA HA!
No ja jeszcze nie zamierzam więc proszę mi tu nie prorokować
po wczorajszej wizycie okazuje się, że moja szyjka mimo, że się skróciła za wcześnie to jeszcze całkiem dobrze trzyma i nie rozwiera się także pewnie jakieś 2,3 tyg wytrzymam ginka też mi wczoraj powiedziała, że jej się śniłam
obyś nic nie wykrakała!

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
dobra...chyba jednak dzis mnie nawiedził czop - gęsta przejrzysta galaretka z lekko kremowym zabarwieniem to chyba on? jak myslicie?
tak to ON!!

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Hej, melduję, że po wizycie u okulisty wiem już, że mogę rodzić sn

Teraz się zastanawiam, czy nie odpuścić dziś sr, bo mamy ćwiczenia, a mnie boli to coś w plecach. Nie wiem, co robić, w sumie ma być o oddychaniu w czasie porodu, to przydatne...
chyba miałyśmy wizyte o podobnej porze ale ja dopiero teraz mogę wejść na kompa, bo dopiero mi się źrenice pozwężały tak, że widzę w miarę dobrze
u mnie też ok także poród siłami natury bez przeciwwskazań - ale się cieszę!!!!!

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
No wlasnie te szczepienia sa jednak w Polsce obowiazkowe i wlasciwie ''przymusowe'' i mozesz sobie nie wyrazac zgody, a oni na sile swoje.
Jeszcze jeden powod, dla ktorego ciesze sie, ze rodze w Danii. Tu szczepienia obowiazkowe nie sa, mozesz odmowic i nikt ci nie bedzie zycia z tego powodu utrudnial.
Robie na obiad chili con carne.
dziś pytałam położnej i nie jest ani obowiązkowe a ni przymusowe. Jeśli nie wyrażę zgody to nie zaszczepią.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
A dajcie spokoj dzisiejszy dzien mnie mega wykonczyl.
Zawiodlam sie na Tzcie, mega mnie rozczarowal.
Jak za pierwszym razem wrocilismy ze szpitala to naszykowalam wszystko na obiad tzn. obralam ziemniaki, kotlety przygotowalam i doprawilam, salatke zrobilam wystarczylo tylko usmazyc kotlety i ugotowac ziemniaki, a ten jak wrocilismy ze spitala drugi raz na wejsciu ( gdzie slyszal jak ginekolog kazala mi sie oszczedzac ) powiedzial ze mam mu obiad zrobic, gdzie ja ledwo na nogach stalam i na oczy widze.
Myslalam ze on mi zaproponuje ze przyniesie mi gotowy, a tu taki szok
Jeszcze mial do mnie pretensje na porodowce ze nie rodze - na prawde jestem rozczarowana nim. Teraz sie na mnie obrazil i powiedzial ze robie z siebie ofiare.
Ryczec mi sie chce bo szczerze nigdy nie czulam takiego bolu jak dzisiaj a zamiast wsparcia i troski dostaje w twarz. Nikomu tego nie zycze.
no szlag!
chyba przyjadę mu walnąć

a swoją drogą zaczarowana kciuki za ustabilizowanie sytuacji albo szybki poród. Ty juZ spokojnie możesz rodzić więc życzę Ci żeby to się stało tej nocy. Żeby Olivia była już z Wami!
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora