2014-07-16, 20:56
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: wakacje w polsce
Cytat:
Napisane przez drabineczka
nie wiem, mi też trudno odpowiedzieć. z wakacji dzieciństwa poza pięknymi widokami pamiętam z fast foodów np. grillowaną kiełbasę...
...ale może to fakt ze mniej osób podróżowało, 20 lat temu nie było tylu samochodów co teraz, chociażby :P
|
Ja pamiętam jakieś bary z burgerami, pizzami itd. ale to jak dla mnie ujdzie, gorsza jest ta cała tandeta, plastik, brak tradycyjnego jedzenia czy mega rzadkość, te głupoty na straganach, rozebrane dziady i babcie ze spadającymi ''staniorami'', pełno plastikowych automatów z kuleczkami z plastikowym łańcuszkiem w środku, brak kultury np. w miejscach atrakcyjnych przyrodniczo itd. Serio jak byłam dzieckiem i wakacjowałam, a zawsze miałam od 3 do 6 wyjazdów w roku, średnio jeden w majówke, 2-3 latem i jeden zimą, zawsze były góry gdzieś, morze gdzieś i Powidz + jakaś jednodniowa wycieczka za granicę to nie pamiętam żeby było tyle tej tandety i tego wszystkiego. Owszem była ale w duuuuuzo mniejszej ilości.
A i ten lizak-papież też mnie rozbroił .
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------
Jeszcze taka uwaga co do Poznania to odkąd od jakiegoś czasu muszę się przesiadać na Ogrodach to zauważyłam tam królestwo tandety, zwłaszcza jeśli chodzi o zachowanie i ubiór. Wcześniej nie zwracałam na to uwagi bo tylko przejeżdżałam a teraz jak się przesiadać tam muszę to aż się rzuca w oczy. Ubiór to chyba wiadomo jakieś mega niedopasowane pstre ubrania, świecące, cekiny, wstążki, szorty + legginsy do kolan, spódniczka krótka + kolorowe adidasy, ogólnie ubiór typowo bazarkowy, dmuchanie ludziom dymem papierosowym prosto w twarz (w innych miejscach jak obserwuję to palacze zawsze odchodzą na bok), plucie na chodnik, jak wychodzę z busa na ogrodach to ludzie mnie taranują albo przejść nie dają bo już się pchają do środka, a gdzie indziej zawsze pozwolą najpierw ludziom wysiąść by potem nowi mogli wsiąść (nie licząc pojedynczych starych babć). Serio Ogrody w Poznaniu to po prostu królestwo wieśniackiego wyglądu i zachowania.
Edytowane przez 201605161006
Czas edycji: 2014-07-16 o 20:59
|
|
|