Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - pozyskiwanie nieruchomości do zamieszkania
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-07-17, 11:35   #324
rembertowa
Zakorzenienie

Dot.: pozyskiwanie nieruchomości do zamieszkania

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Rembertowa, serdecznie gratuluję!!!!!

Nie przejmuj sie tym ze dom Ci się teraz wydaje jakiś "gorszy", to stres i opad emocji.

Też tak miałam, kupiliśmy i... zaczęłam mieć wątpliwości. że to nie takie, że tamto owakie, ze matkoboskocomyśmyzrobilii coteraz?

Teraz trzeba to przerobić po własnemu. Dać "gratowi" czas, niech się pokaże co właściwie ma do zaoferowania.
I krok po kroku, rok po roku i będzie dobrze.

Mnie najbardziej przybił moment wprowadzki- weszliśmy do opuszczonego domu, do odmalowania, bez mebli, nasze graty wszędzie porozwalane w pudłach, obco, pusto, nie po naszemu... okropnie to wyglądało.
A teraz rzecz po rzeczy- coraz bardziej nasz i coraz bardziej mi się podoba i coraz lepiej nam sie mieszka choć jeszcze dłuuuga droga przed nami.

Jak widziałaś potencjał- to znaczy że on tam jest.
pogrubione to leitmotiv moich jęków - co tłumaczę sobie tym, że do podpisania aktu była masa trudności do przezwyciężenia, mnóstwo spraw do załatwienia. W czym czuję się jak ryba w wodzie. Teraz mamy efekt, a ja wszystkie wątpliwości, które miałam i które rozwiałam, ale zawsze można je sobie przypomnieć.

Strasznie ostateczna ta decyzja mi się nagle wydała. Jak się rzucę do remontu, to mi przejdzie, będzie wiele przeciwności do zwalczenia, to zabraknie czasu na takie rozkminy
rembertowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując