Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak się wygadać.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-07-17, 10:41   #1
Insect95
Przyczajenie

Jak się wygadać.

Witajcie,
właściwie nie wiem od czego zacząć. Jestem tegoroczną maturzystką i właściwie już po wybraniu kierunku studiów...
Może pomyślicie, że jestem idiotką, ale czuję się teraz jak najbardziej nieszczęśliwa osoba na świecie. Wszystko było w porządku do momentu wyboru studiów. Dobrze zdana matura, początek wakacji, a potem jedno wielkie niezdecydowanie. Brak pomysłu na siebie, brak pomysłu na to, co chce się robić w życiu i ogromne niezdecydowanie. Dostałam się na wszystkie studia, które składałam podania: geodezja, inżynieria środowiska i... ekonomia. Wybrałam ekonomię...
Najgorsze jest to, że nie czuję żadnej satysfakcji, boję się jak będzie wyglądać przyszłość, boję się wszystkiego już dziś. Płaczę po kątach i nie mogę swoich myśli skupić na niczym innym. Widzę tyle ludzi dookoła, którzy mają swoją pasję taką, bądź inną i ze swoim niezdecydowaniem czuję się strasznie.
W związku z brakiem zainteresowań czuję się poniekąd jak śmieć, choć początkowo wydawało mi się, że wybrałam studia najbardziej optymalne. Teraz nie czuję żadnej ulgi, z dnia na dzień martwię się tak samo, a może nawet i bardziej, i nie wiem tak naprawdę co mam ze sobą zrobić. Pewnie słucham też za bardzo opinii innych ludzi. Ostatnio usłyszałam zdanie "z takimi wynikami, idąc na ekonomię, zachowałaś się jak samobójca." Nie wiem, to wszystko mnie przytłacza.
Może po prostu nie dorosłam do studiów?

I przepraszam za ten chaos, ale chyba musiałam się wygadać.
Insect95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując