Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie macie wrażenia życia w czasie rewolucji obyczajowo - seksualnej?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-07-17, 20:59   #41
dominikmeller25
Zakorzenienie

Dot.: Nie macie wrażenia życia w czasie rewolucji obyczajowo - seksualnej?

Cytat:
Napisane przez Pawne Pokaż wiadomość
Ale ja nie rozumiem, co to ma wspólnego ze współczesnoscią i ewentualną rewolucją seksualną? Przecież to, że kiedyś tak było to oczywiste. To Kościół nauczył nas wstydu, kiedyś ludzie podobno nie znali pojęcia grzechu. Ale mimo to, mówi się o rewolucji seksualnej w 20 wieku - tylko że to była rewolucja heteroseksualną. Teraz mam poczucie rewolucji homoskesualnej.
a ma dużo wspólnego, bo kościół zakazał, nadał temu wszystkiemu rangę grzechu itd potem wiekami ludzie nie wyskakiwali z tym bo albo groziła śmierć, napiętnowanie społeczne itd potem wpływy kościoła zaczęły słabnąć więc ludzie przestali się aż tak tego wszystkiego bać i zaczęli wychodzić z ukrycia.
wtedy ta rewolucja "heteroseksualna" też dotyczyła takiego wyzwolenia, braku wstydu do własnego ciała itd to też ma związek z tym że ludzie wyszli spod władzy kościoła i już tak się go nie bali.

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
W takim razie te genderoszołomy i katooszołomy degenerujące naukę gender dopięły swego bo z tego co ja widzę to nauki jest w tym niewiele.
fakt, nauki w tym niewiele a dzieciaki męczy się w szkołach lekcjami religii.

za bardzo patrzysz na geny itd jak chłopiec chce się bawić lalkami to niech się bawi, przejdzie mu a jak dziewczynka chce się bawić w żołnierzy to niech się bawi, przejdzie jej, ci od gender z tego co słyszę właśnie o tym dużo mówią aby dzieciak robił to na co ma ochotę a nie to co rodzic czy społeczeństwo mu nakazuje, ja się z takim podejściem zgadzam.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując