Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Niedobre frytki - dlaczego?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-07-17, 20:36   #13
KarolinaK
Zakorzenienie
 
Avatar KarolinaK
 
Zarejestrowany: 2006-06
Lokalizacja: CairnLand
Wiadomości: 16 938
Dot.: Niedobre frytki - dlaczego?

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;47349011]bez sensu wrzucać aż na 10 minut do wody.. wypływa z nich cała skrobia dlatego są sflaczałe i niedobre.. ta skrobia ma zostać w ziemniaku..[/QUOTE]

No mi sie właśnie wydawało ze skrobia powoduje ze sa chrupiące (młode ziemniaki maja jej wiecej dlatego łatwiej jest je usmażyć)wiec zdziwiło mnie gdzie autorka wyczytala ze należy je wymoczyć...

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

To tak samo jak ja kiedy po raz pierwszy robiłam gołąbki wyczytałam ze trzeba dodac oleju do gotowania kapusty
Nie dało rady ich zawinąć bo wszystko wyslizgiwalo sie z ręki dlatego do teraz mam taki lek jesli chodzi o gołąbki i juz chyba nigdy wiecej w zyciu nie zrobie...
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując