Dot.: Niedobre frytki - dlaczego?
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;47349011]bez sensu wrzucać aż na 10 minut do wody.. wypływa z nich cała skrobia dlatego są sflaczałe i niedobre.. ta skrobia ma zostać w ziemniaku..[/QUOTE]
No mi sie właśnie wydawało ze skrobia powoduje ze sa chrupiące (młode ziemniaki maja jej wiecej dlatego łatwiej jest je usmażyć)wiec zdziwiło mnie gdzie autorka wyczytala ze należy je wymoczyć...
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------
To tak samo jak ja kiedy po raz pierwszy robiłam gołąbki wyczytałam ze trzeba dodac oleju do gotowania kapusty 
Nie dało rady ich zawinąć bo wszystko wyslizgiwalo sie z ręki dlatego do teraz mam taki lek jesli chodzi o gołąbki i juz chyba nigdy wiecej w zyciu nie zrobie...
|