Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Hmm..Co dla mnie? Szukam weny
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-07-08, 18:55   #1
kasia5558
Wtajemniczenie

Hmm..Co dla mnie? Szukam weny

Dziewczyny,
chcialabym cos zmienic w mojej dotychczasowej pielegnacji. Moze zaczne od tego, ze moim jedynym problemem dot. skory sa obecnie zaskorniki na twarzy i ew zaczerwienienia, naczynka. Dodam, ze jestem juz zaprawiona w boju jesli chodzi o biochemie, kwasow i zoracow uzywam juz prawie 2 lata jak ten czas leci. Uzywalam juz zorac, atrederm, diacneal, lysanel active, nightpeel, auriderm, preparat farmony z witamina K..Te produkty bardzo mi przypasowaly ukrecilam tez sobie kilka ser z mazidel (z zen szeniem, drugie z witamina c) jednak zadne jakos specjalnie nie przypadlo mi do gustu. Poza tym przyznam ze robienie tego bylo dla mnie dosyc uciazliwe.
Obecnie uzywam sporadycznie zorac i praktycznie to wszystko bo nie chce podrazniac mojej skory, ale doszlam do wniosku ze moglabym dodac do tego jakis delikatny kwas - bo chcialabym je jednak troche zniwelowac
maseczka aspirynowa jest super ale mnie zalezy na czyms w tubce co moglabym aplikowac bez zadnego przyrzadzania. Z kolei tonik aspirynowy niespecjalnie na mnie dziala.
Pytam, bo choc "mniej-wiecej"orientuje sie w kwasach aptecznych to do glowy przychodzi mi tylko effaclar a uczucia mam mieszane - boje sie ze na mnie po prostu nie podziala wcale. A moze nie dziala na osoby ktore maja duze problemy z tradzikiem? A dla mnie bylby ok?
Myslalam tez nad tonikiem. Konkretnie nad tymi dwoma:
Pierwszy dermedic: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8790
albo LRP: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12750

Ale opinie sa tak skrajne ze nie wiem czym wlasciwie sie kierowac licze ze znajdzie sie ktos ze skora podobna jak ja i moze wspolnie cos wynajdziemy
moze sa jakies nowe fajne preparaty na rynku o ktorych nie mam pojecia

Z jednej strony oczyszczanie a z drugiej zastanawiam sie czy nie lepiej byloby teraz nastawic sie na te naczynka - uzywam tylko farmony w chwili obecnej.

Ostatnie pytanie Jakos przez caly czas bardziej dbalam o twarz niz o cale cialo, uzywam praktycznie tylko balsamow (zmieniam za kazdym razem ). Mam atopowa skore i tendencje do zapalenia mieszkow, czy w takiej sytuacji jakies naturalne mydla moglyby poprawic stan mojej skory? czy lepiej uzywac takiego mydla czy nie bede widziala duzej roznicy pomiedzy mydlem a np zelem pod prysznic.

Uff to chyba tyle. Mam nadzieje ze ktos przez to przebrnal, kazda wskazowka mile widziana pozdrawiam.
kasia5558 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując