Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - złe samopoczucie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-07-18, 22:42   #39
Sapphiere_Alice
Raczkowanie

Dot.: złe samopoczucie

Przede wszystkim dużo poczytaj na internecie o swoich objawach i jakie dokładniejsze badania powinnaś wykonać, polecam Ci to ,bo ja dzięki internetowi poznałam co mi dolega. Tak to kolejne lata mogłam się bawić z lekarzami w kotka i myszkę, a potem cierpieć na wrzodziejące jelito. Doszłam do wniosku, obserwując i czytając wiele postów, że tak naprawdę dzisiejszy świat skonstruowany jest w sposób, byśmy nie dożyli starości. By państwo miało na czym żerować. Lekarze rozpowszechniają pod publikę profilaktykę, badanie się, a sami skierowań nie chcą dawać i tak jak ellish wmawiają, że pani jest młoda, wymyśla choroby i tym podobne. Ile można komuś wmawiać ,że wymyśla choroby ,kiedy objawy się naprawdę pojawiają? To niepojęte jak łatwo lekarze przypisują dolegliwości nerwom. Kołatanie serca? - Nerwica! Bóle i skurcze żołądka? Biegunki?- Och, to pewnie jelito drażliwe, nie ma co się przejmować, to z nerwów! Zawroty i bóle głowy?- Pewnie na tle psychiki, nerwy powodują. Bóle w nerkach? -Ach,to pewnie przewrażliwienie, lub jakaś nadwrażliwość nerek, to sprowadza się do nerwów. A prawda jest w większości taka, że lekarze wmawiają nerwice (nie wszystkim ,ale większości) ,a potem fałszywie boleją 'no niestety, profilaktyki nie było, nie było badania tego tamtego' i zdarza się ,że jest za późno..;/ A jak się chodziło, narzekało to się słyszało 'nerwy, uspokoić psychikę i się ułoży!'' Niestety tak jest i trzeba czasem podkoloryzować swoje objawy, by lekarz rodzinny wreszcie łaskawie wypisał skierowanie na nfz. Mi dużo pomogły różne fora internetowe, to ,że mogłam się wiele dowiedzieć. Nie traktuję lekarzy jak Boga. Mam jakąś wiedzę o swoich dolegliwościach, schorzeniach i nie dam się nabić w jajo. Najważniejsze jest, aby mieć obeznanie, we wszystkich badaniach jakie powinno się zrobić, w dolegliwościach, co ewentualnie powiedzieć, jakie leki są na co najlepsze. Boże, gdzie bym dziś była bez forów internetowych.. dawałabym się tak ciągle zwodzić. Dlatego polecam poczytanie, poszperanie i ewentualnie na własną rękę badania, lub podkoloryzowanie objawów.

Zapuszczam naturalne włosy ;p

Wprowadzam wiele zmian!
Sapphiere_Alice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując