Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Podróżniczki
Wątek: Podróżniczki
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-21, 08:34   #162
lioele
Rozeznanie

Dot.: Podróżniczki

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Ja też jestem już podekscytowana
Pewnie, że się podzielę, co mam się nie dzielić. Możliwość wejścia za free opisywali na grupie autostopowej, tutaj masz opisane. Mnie interesuje tylko darmowe zwiedzanie, noclegu nie planuję
Właśnie sprawdziłam ceny biletu i pomyliłam się, nie 80, a aż 110 kun, co daje niemal 60 zł, kosmos
Co do plecaka, ja mam 5ol + komin, oczywiście usztywniany, kupiony w Intersport - McKinley. Mam go od roku, raz był prany, sprawdza się idealnie. Tu masz link. Choć oczywiście mógłby być tańszy ;/
Do swojego must see dodaję rejs po Boce Kotorskiej, zastanawiam się też, czy nie zahaczyć choć na dzień o Albanię - ciekawe, czy jest tam coś, co może mnie zachwycić jeszcze. Muszę max 9 wieczorem wyjechać z Baru, bo 10 mam powrót z Belgradu, a nie nocuję nawet w Belgradzie po przylocie. Zrobiłam wstępną mapkę, ale na razie tylko docelowe miasta, bez żadnych miejsc, które chcę konkretnie zobaczyć, bo nie miałam czasu.
Jutro lecę do Wrocka i postanowiłam co nieco zobaczyć w okolicach, wybrałam Zamek Grodno przy Świdnicy, sztolnie walimskie i Zamek Książ. Coś polecacie w bardzo bliskiej okolicy? Chciałam jechać do Nowej Rudy, ale chyba trochę za daleko Możecie polecić też jakąś tanią kimę w okolicach, poniżej 50 zł, bo jak nic nie znajdę to wracam do Wrocka albo jadę do jakiegoś większego miasta.
Jeżeli chodzi o Bośnię to na Twoim miejscu dodałabym jeszcze koniecznie Mostar. Naprawdę warto. Albania? Też warto. Ze swojej strony mogę polecić choćby Gjirokastër (niestety południe kraju). Odpusciłabym jednak Tiranę. Na mnie nie zrobiła najmniejszego wrażenia. W ogóle stolica mi się nie podobała.
lioele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując