2014-07-22, 17:41
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: sympatektomia/pocenie dloni:(
Cytat:
Napisane przez aisha21
odświeżam temat i proszę o opisanie wrażeń, jeżeli ktoś przeszedł podobny zabieg polegający na przecięciu nerwów. Ja mam zawsze zimne ręce (niskie ciśnienie, lekarze uważają że za niskie w stosunku do wieku) i dodatkowo, odkąd skończyłam 5 lat w sytuacjach stresowych szybko robią mi się wilgotne, wrażenie topiącego się lodowca  nie mam problemu z nadpotliwością poza rękami, więc to wyraźnie na tle nerwowym a jest denerwujące, bo np. zawsze muszę mieć przy sobie chusteczki, jak ich nie wezmę stres jest podwójny. Myślałam żeby wziąć od endokrynologa skierowanie i za pomocą zabiegu raz na zawsze załatwić sprawę, dlatego pytam o opinie. Czy to jest niebezpieczne, mogą wystąpić jakieś powikłania u młodej osoby o drobnej budowie? Rodziców nie zamierzam pytać, ponieważ z pewnością mi odradzą (chciałabym może kiedyś też trochę powiększyć piersi bo uważam, że w stosunku do swojego wzrostu mogłabym mieć większe, ale oni uważają że coś mi odbiło na tym punkcie, więc nie zamierzam już o nic się ich radzić). Chyba myślą, że przeczekają i temat wyleci mi z głowy.
|
Witam
A powiedz mi czy tego typu zabieg jest na NFZ?
Od dziecka borykam się z problemem nadpotliwości.Początkowo było to zwalane na wiek dojrzewania ale to już dawno za mną.Mam 26lat. Jeśli chodzi o kremy,zasypki,talki to wszystko to już dawno za mną. Masa wizyt u dermatologów również,miałam też badania pod kątem tarczycy i innch tego typu chorób.Do dziś mi nikt nie pomógł. W tym roku zdecydowałam się na botox. Zrobiłam stopy -efekt był mizerny .Owszem pierwsze dni fajnie sucho ale już po miesiącu efekt prysł .Za botox zapłaciłam 2000zł a efekt miał się utrzymywać od pół roku do roku u mnie to był miesiąc. O sympatektomi słyszałam wcześniej myślałam,że może uda mi się z botoxem ,niestety nie wyszło a problem mokrych rąk pozostał.
Jestem z Krakowa ale na wszelkie konsultacje jak i zabieg jestem w stanie dojechać na internecie czytałam,że sporo osób poleca szpital w Lublinie.
Proszę o jakieś informacje jeśli ktoś takowe posiada na temat tego szpitala i zabiegu o którym mowa wyżej.
Pozdrawiam
Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna
|
|
|