2007-07-09, 14:57
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wjakim wieku przebićsobie pępek ??
Cytat:
Napisane przez Tancerka Pl
Heh i z postu wyżej wnioskuję, że chcesz przekłóć pępek, bo "znasz wiele osób, które go mają - nawet takie 14latki".
A myślałaś nad tym 2 lata, bo "boisz się, że będzie bolało".
Teraz każdy ulega modzie. ;o Heh. Kiedyś to ładnie wyglądało, jak ktoś jeden to miał, a inny nie. A teraz to co druga spotkana na ulicy dziewczyna ma kolczyk w pępku, który odpowiednio eksponuje noszeniem przykrótkich bluzeczek... ;P
Ostatnio coś fajnego czytałam odnośnie piercingu:
"Według psychologów piercing to szybkie łatanie braków w samoocenie. Poprawa czy nawet ekstremalna wręcz zmiana wyglądu służą przede wszystkim temu, abyśmy zarówno we własnych jaki cudzych oczach byli, bardziej zauważalni czy w końcu bardziej akceptowani. Body piercing to również pewna forma nowości czy odmienności doznawania, która dla wielu jest potrzebna do pełni życia. Poszukują oni nowych źródeł ekscytacji.
Bożena Zambrzycka, psycholog: Przekłuwanie, tatuowanie ciała wynika u ludzi z silnej potrzeby wyróżnienia się, zaistnienia, bycia innym, oryginalnym i niepowtarzalnym. U młodzieży to chęć zwrócenia na siebie uwagi. Z drugiej strony wykonywanie takich ozdób to podświadome samookaleczanie, zadawanie sobie bólu pod pretekstem mody."
|
: nie nie boje sie ze bedzie bolalo tylko ze sie babrało..
ale mam juz to za soba...
i ciesze sie ze już...
i wcale nie przekulam sobie pepek bo moje kol. tez maja
poprostu przekulam bo chcialam i mi sie poboba kolczyk w tym miejscu i tylko w tym
|
|
|