2014-07-23, 08:53
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Schudnąć 20 - 30 kg
Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka
Witamy, mam nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------
nie 10 kg, tylko 7 - jeżeli nie przytyję (aktualnie ważę 70).
Jest to o tyle realne, że do tej pory w ogólne nie ćwiczyłam - mam nadzieję że jak zacznę to waga ruszy.
Założenia mają mnie mobilizować właśnie do ruchu, nie zamierzam się głodzić bo to bez sensu, jak piszesz efekt jo-jo gwarantowany - sama to wiem z własnego doświadczenia.
Nie głodówką droga.
Ale jak nie zaplanuję jakiegoś wyzwania to nie ruszę mojego wielorybiego zadu. Nie uda się osiągnąć celu - trudno z jedzonka nie zrezygnuję.
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------
Moje wczorajsze menu 1350 kcal
twaróg chudy
pomidor
kawa z mlekiem
fasolka szparagowa 0,5 kg
jogurt naturalny
borówki
bób 0,5 kg
2 szklanki mleka z miodem
Ha, lepiej niż w poniedziałek, tam przekroczyłam 2000 kcal.
Zauważyłam że dobrze jest jeść dużo warzyw, mają mało kalorii są pyszne i można ich zjeść bardzo, bardzo dużo.
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------
Dziewczynki jeszcze raz przepraszam, że zanudzam was moimi jadłospisami, ale tylko spowiedź przed wami powstrzymuje mnie przed rzuceniem się na słodycze.
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------
Zauważyłyście, że spora ilość z nas już kiedyś schudła ileś tam kg, ale nie udało się utrzymać wagi. Moim zdaniem celem samym w sobie powinno być utrzymanie raz osiągniętego, zadowalającego wyniku.
Co z tego, że np. w lipcu będę ważyła 70kg, jak np już w grudniu znowu 95. Grunt to utrzymać wagę marzeń.
Dlatego mam nadzieję, że nasze forum przetrwa lata.
|
Nie zanudzasz, tak się powinno robić. Ja ciągle zapominam bo wieczorem albo siedze z narzeczonym albo przysypiam przed jakimś filmem.
Jak chcesz zrzucić sportem to pamiętaj żeby dostarczać odpowiednio dużo białka. I nie zrażaj się wagą,wlaśnie mierz się bardziej bo mięśnie ważą więcej niż tłuszcz.
Ja też mam cel "zatrzymać dobrą wagę" a nie "schudnąć ekspresowo" bo jak na swój gust mogłabym już zakończyć dietę - teraz się sobie podobam i 10 kg niżej też będę. Ja chcę mieć dobrą kondycję i być zdrowa. Teraz to już tylko kwestia tego
Edytowane przez aamidale
Czas edycji: 2014-07-23 o 08:55
|
|
|