2014-07-24, 11:29
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
Napisane przez White Cafe
och Jeziu Jeziu co za słodka gwiazdeczka! Jest prześliczna! Faaaaaaaaajnie masz, po woli wszystko juz sobie ogaraniasz, a my?  chociaż ja AŻ tak znowu może się nie rwę... a może i rwę? Sama nie wiem, dobrze, że to nie zależy ode mnie.
UWAGA! APELUJĘ DO DZIEWCZĄT KTÓRE NIE SPAKOWAŁY TORBY, SZCZEGÓLNIE RZECZY DLA DZIECKA. Wczoraj się za to zabrałam, i spędziałam nad tym pół dnia. Co prawda, robiłam wszystko powoli mam nadzieje, że dokładanie (do szpitala w którym będę rozdziła mieszkam ponad 40 km), ale mimo wszystko to nie takie hop siup. Też tak czekałam na to, a teraz sobie nie wyobrażam co bym zabrała gdybym pakowała się na szybciora podczas rozpoczętej akcji. Wzięłambym chyba 1/6 rzeczy, ktore są potrzebne. Ja muszę mieć wszystkie ubranka swoje.Chyba, że mój apel jest nie potrzebny, bo to ja spakowałam się jako ostatnia?!?
Wczoraj byłam na pedicure u zwykłej kosmetyczki (ostatnio chodzę do podologa) i już żałuje. Stopy mnie pieką, za mocno mi jest starała, jeden duży paznokiec jest krzywo pomalowany a najgorsze jest to, ze boję się że duże paznokcie mi zejdą    mam ogromny problem z paznokciami.
Gosia poruszyła wczoraj temat, "zarażenia" bakteriami taty ręczniczka dla dziecka, którym maluch ma być owinięty bezpośrednio po porodzie, mogłybyście coś więcej o tym napisać? U mnie na stronie szpitala jest napisane, żeby ze sobą zabrać miękki ręcznik dla dziecka do pierwszego kontaktu skóra do skóry. I moje pytanie jest takie: czy może to być zwykły ręcznik? Szczerze mówiąc, szkoda mi brać takiego fajniutkiego ręczniczka, który (pewnie) będzie do wyrzucenia. Wyprałam go w dzieciowym proszku i zastanawiam się czy mnie nie ochrzanią za "nieodpowiedni" ręcznik..
I drugie pytanie czy bierzecie ze sobą stanik kąpielowy w razie chęci skorzystania z kąpieli w wannie? Ja chyba wezmę, bo na golasa całkiem tam siedzieć to mi się nie uśmiecha (mój duży biust rządzi się swoimi prawami) a zwykły stanik może być już przepocony...Jak długo można w takiej wannie leżeć?
Pisałyście o znieczuleniu zzo, czy są szpitale, w których jest ono bezpłatne? U mnie kosztuje 800 lub 900 zł 
|
Ja niecałę dwa tygodnie temu wyprawkę kupiłam dopiero Myślałam, że spakuję się gdy zacznie się akcja, ale skoro przestrzegasz.. zabiorę się dziś za to. A nóż widelec się okaże, że nie mam wszystkiego. Przez ten szpital zabrałam się za to tak późno. Chciałam spokojnie po ślubie, a tu masz - podróż poślubna w szpitalu 
Ja się ogromnie przygotowywałam do porodu naturalnego bez jakiegokolwiek znieczulenia, ale w ciąży strasznie wrażliwa się zrobiłam. Poza tym nie wiadomo jak z tą przepukliną się okaże, bo podobno jest przeciwwskazaniem 
edit:
KURKA! nie kupiłam pampersów! aaaaa!
Edytowane przez nagiAkt
Czas edycji: 2014-07-24 o 11:32
|
|
|