Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-07-24, 18:15   #2011
Kasia427
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio ciągle myślę jak i gdzie umieścić nas po porodzie...
Mamy 2 pokoje: jeden duuuży ( 2 pokoje połączone, tak było jak się wprowadziliśmy) i mały. Duży pokój to taki pokój dzienny, tam jemy, przyjmujemy gości, mamy komputery. W małym pokoju mamy nasze łóżko, było łóżeczko ( które wyrzuciliśmy bo było stare i się rozklekotało a córka nie chciała i tak w nim spać), jest komoda, stolik, i wszystkie zabawki Antosi. Nie wiem co zrobić jak się mała urodzi. Mieliśmy kupić teraz starszej łóżko ale nie jest nauczona sama spać a przede wszystkim zasypiać ( spi ze mną na razie, mąż uciekł do drugiego pokoju, żeby się wysypiać do pracy ) . Myślałam, żeby kupić jej łóżko i wstawić do tego mniejszego pokoju, żeby to był jej pokój ale nie za bardzo tam jest miejsce ( musielibyśmy przenieść nasze łóżko do dużego pokoju a tam już jest wypoczynek) i nauczyć ją spać samej, trochę się boję że poczuje się też odrzucona, że mama teraz tylko z dzidziusiem itp. a ona musi sama. No w tym dużym pokoju to byłoby wtedy wszystko nawalone na kupę ( meble, kanapa+2 fotele+ stolik, stół z krzesłami, nasze łóżko, łóżeczko, jakaś komoda i nie wiem jeszcze co).
Przepraszam za taki wywód ale może komuś zechce się to przeczytać i coś doradzić
Mąż to w ogóle powiedział, żebym ja spała w małym pokoju z 2 dzieci, jedno ze mną a jedno w łóżeczku ( ale wiadomo, że jak będę karmić piersią w nocy to przysnę zapewne i mała w łóżku zostanie) a on sam w dużym pokoju ( wygodniś)...boję się też, że młodsza będzie starszą budzić, trzeba będzie nie raz zaświecić swiatło w nocy itp...
No nie wiem co wymyślić
Ja bym pewnie ten duży salon podzieliła na dwa, żeby zyskać jeszcze jeden pokój, albo jak Indra mówi, oddzielić parawanem, póki finanse nie pozwalają... i młoda by miała swój pokój, a Wy sypialnię gdzie dzidziuś mógłby spać z Tobą, a mąż w dużym pokoju, co by się do pracy wysypiał... no jeszcze czas do listopada, żeby małą nauczyć spać samą, ale powiem Ci, ze mną też dzieciaki czasem śpią i jak będą chcieli to niech śpią, ja nie sądzę, żebym ich karmieniem małej w nocy zbudziła oni śpią jak susły z tym, ze oni przeważnie śpią w swoim pokoju...

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Dziewczyny, podbijam pytanie o ciążowe aplikacje mobilne. Używacie czegoś konkretnego?
nie, ja nic nie używam

A my byliśmy na mieście na kebabie młodzieży się na sunrise zjechało, że aż na chodnikach mało miejsca, trzeba po ulicach chodzić.. także do poniedziałku nie wychylam się wcale do miasta
no i zjadłam kebaba, a za chwilę loda i wafelki baba w ciąży to jednak może