Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wypowiedź podczas egzorcyzmów o ubieraniu się na plaży
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-07-25, 07:31   #1
majka_fifala
Przyczajenie

Wypowiedź podczas egzorcyzmów o ubieraniu się na plaży

Podam tu fragmenty tego wywiadu ze strony : http://www.chrzescijanie.pl/blogs/2/...z-demonem-meli

"Wielokrotnie pytałem cię Melid podczas egzorcyzmów: „Który z grzechów prowadzi najwięcej dusz do piekła?” Odpowiadałeś mi zawsze: „Nie muszę ci tego mówić. Ty to wiesz”. Według mnie jest to grzech nieczystości.

- „A więc widzisz, że znasz odpowiedź. Wszyscy, którzy są uwięzieni w otchłani piekielnej, znajdują się tam przez nieczystość. Popełniali też inne grzechy, ale zawsze potępiali się przez nieczystość, lub także nieczystością”.

- „Wszyscy oni, jak dobrze to ująłeś, znajdują się w mojej sieci, ale nie zdają sobie z tego sprawy, bowiem są omamieni nieczystymi przyjemnościami. Dostrzegą ją kiedy będzie już za późno, gdy znajdą się w gorejącym wiecznie ogniu. Myślisz klecho, że telewizory i filmy są jedynymi narzędziami, którymi posługuję się w celu zapełnienia piekła? Jak pasterz cieszy się widokiem łąk porośniętych obficie świeżą trawą, tak i ja raduję się, a może nawet i więcej, gdy patrzę na masy kobiet biegnących za nowoczesną modą, szczególnie na plażach. Z niecierpliwością, my demony nierządu, czekamy na okres letni, aby jeszcze więcej ludzi związać naszymi sieciami nieczystości”.

-"Zachowujecie się tak na plażach obmywając wodą wasze ciała, a jednocześnie plamiąc dusze wasze i tych, którzy na was patrzą bezwstydnie. Chcecie ochłodzić się w morzu w te dni spiekoty, a jednocześnie przygotowujecie sobie żar wiecznego ognia! Słysząc o wiecznym ogniu uśmiechacie się ironicznie, ale te które poprzedziły was w śmierci nie robią już tego, płacąc za swoje winy wraz z innymi potępieńcami! "

Z tego wynika, że kobieta nawet na plaży nie może chodzić w stroju kąpielowym bo jakiś facet na nią spojrzy pożądliwie i ma grzech, który prowadzi do piekła. Nie wiem czy faktycznie ten przypadek jest prawdziwy ale to co ten ksiądz relacjonował jest kontrowersyjne.
majka_fifala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując