Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-07-25, 11:28   #13
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Dot.: My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47450072]^ zgadzam się No i weź pod uwagę to, że jak urodzisz, to w domu zostanie jedna wypłata, a nie dwie i czy cała rodzina będzie mogła za to żyć na godziwym poziomie, czy partner ma stałą, pewną pracę, a nie że nagle zostaniecie bez dochodu, czy was nie wytrynią z mieszkania (jeśli jest wynajmowane). Nie wiem, jakoś jestem sceptycznie nastawiona, jesteśmy w podobnym wieku, mam świetnego TŻ i chciałabym mieć kiedyś dzieci, dobrze przed 30, ale w życiu nie wpakowałabym się w pieluchy nie dość, że mając lat jeszcze -naście, to jeszcze przed studiami. Mając dziecko już ich raczej nie zrobisz, a przynajmniej nieprędko, bo nie dość, że to się wiąże z czasem potrzebnym na naukę, to do tego co drugi weekend masz zajęty całkowicie, no i trzeba jeszcze za nie płacić. No ale to wasze życia, wasza decyzja. A będziecie chociaż mieli wsparcie ze strony rodziców, czy będziecie z tym sami?[/QUOTE]

Hej, nie nawracajcie jej, myślę że przegadała to z Tż, tutaj szuka wsparcia w staraniach, nie kazań. Studia z dzieckiem można zrobić, mało to zaocznych gdzie studiujesz w weekendy? Ciąża trwa 9 miesięcy, rok akademicki tylko miesiąc dłużej, więc myślę że spokojnie w czasie ciąży może chodzić na zajęcia. Co do jednej wypłaty - napisała niżej, że zarabia, a urlop macierzyński jest płatny.

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora